Frans De Schutter op keizerlijke wijze gevierd door de Polderbond

Op de foto v.l.n.r. Jos Crynen en Wim Van Look die vele jaren met Frans in de Polderbond zaten, voorzitter Fons Stuyts en Gerda en Frans

Op vrijdag 20 mei werd afscheidnemend voorzitter van Verenigde Gansrijders van de Antwerpse Polder, kortweg de Polderbond, Frans De Schutter gehuldigd. Omstreeks 19 uur werd hij thuis in het Oud Broek opgehaald in een oldtimer. Ter hoogte van de Colruyt in de Stabroekse Abtsdreef werd er even halt gehouden waar de vlaggendragers van alle gansrijdersmaatschappijen hem stonden op te wachten. Ook een delegatie van de Stabroekse fanfare, onder wie de vier kinderen van Frans en Gerda, gaven present en in stoet trok het gezelschap met de vlaggen voorop naar de Rosmolen.

Daar stond keizer Dennis Aendekerk met huidig voorzitter van de Polderbond Fons Stuyts hen op te wachten. En de rollen waren omgekeerd. Deze keer werd Frans gekroond, weliswaar met een hoge hoed, door de keizer. Nog even zijn pitteleer aandoen en hij mocht de Rosmolen binnengaan, niet wetende wat de avond zou brengen.

Zichtbaar geëmotioneerd liep Frans met zijn vrouw Gerda door de erehaag van keizers, koningen en sympathisanten van de gansrijders, onder luid applaus en met de nodige gepaste muzikale omlijsting. Voorzitter van de Polderbond Fons Stuyts en secretaris Pieter Aendekerk hadden niets dan woorden van lof voor Frans. Hij werd overladen door cadeaus van verschillende verenigingen en sympathisanten. Verwonderd was Frans toen zelfs een delegatie van de Gawtrekkers van Grevenbricht speciaal was gekomen om mee te vieren.

Frans hield er uiteraard aan om de vele aanwezigen toe te spreken en vroeg eerst een minuut stilte voor de overleden keizers. Frans had nooit kunnen denken dat wannneer hij in 1988, na het overlijden van de voorzitter van de Polderbond Fons Gabriels, als ondervoorzitter de taken van Fons overnam, dit zo lang zou duren. Vijftien verkiezingen heeft hij doorstaan om deze periode te vervolmaken. Slechts één keer in 2002 moest Frans verstek geven op het keizerrijden en moest Kris Van de Corput de honneurs waarnemen, waardoor Luc Gabriels de enige keizer is die Frans in zijn periode niet heeft gekroond.

Op keizerlijke wijze werd Frans op de schouders rondgedragen. Hij genoot en zag dat het goed was.

 

Na het officiële gedeelte waren alle leden van alle gansrijdersmaatschappijen vanaf 22 uur welkom voor een groot afscheidsbal. Een mooie verrassing ter ere van zijn afscheid als Polderbondsvoorzitter.

Een uitgebreid verslag vindt u in ons magazine van vrijdag 27 mei

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder