Frank Franken wint 'Polderkoers met een hart' te Zandvliet

Spotlight
 


Dreigende onweerswolken begeleidden de 56 moedige deelnemers aan de kermiskoers met een hart te Zandvliet afgelopen disdagavond.  7 ploegen uit de Polder hadden wielrenners afgevaardigd. Na drie opwarmingsronden achter de motor werd de meutte losgelaten en het tempo ging direct de hoogte in.  Al snel moesten achteraan de eerste renners lossen. Met topsnelheden van meer dan 50 km/uur werd het een ware uitputtingsslag. Het werd al snel duidelijk dat de Spartanen uit Putte de sterkste ploeg bij hadden. Met Frank Franken, Jac Van der Poel en Paul Van Loon reden ze met drie ex-profrenners. Het regende dan ook aanvallen van die kant die telkens door de Polderklievers of de mannen van boekhoudkantoor Anthonissen gecounterd werden. Zo ontstond een selectieve kopgroep van 21 man met daarbij 7 Spartanen en 6 klievers. De achterblijvers moesten één na één uit de wedstrijd genomen worden omdat ze anders zouden gedubbeld worden. Op twee ronden van het einde gebeurde dan het kliever-drama. Door een valpartij verloren ze zowel Rudi Geeraert als Jef De Schutter, beide ex-winnaars van de wedstrijd. Sterke Jef vertelde later op de avond : “Rudi viel, schoof op zijn buik over de kasseien en ik kon hem niet meer ontwijken. Vlak voor mijn ouderlijk huis  ging ik over Rudi het decor in. De schade valt nog mee. Ik heb wel veel pijn maar in het ziekenhuis hebben ze kunnen vaststellen dat er niks gebroken is.”
Zo werd het overwicht van de Spartanen alleen maar groter. Coach Marc Guns stuurde zijn mannen telkens naar voor. Zo werd kopman Frank Franken in een zetel naar de laatste rechte lijn gebracht. In de spurt stond er dan ook geen maat op snelle Frank zodat hij voor de vijfde keer de overwinning op zak kon steken. Zo wordt hij de snelste bompa van de polder. Uiteraard wonnen de Spartanen ook het ploegenklassement omdat ploegmaat Jens Fred mooi tweede werd voor Lieven Schroyen.
Korte berichten
-Op een fietscomputer konden we zelf een topsnelheid van bijna 57 km per uur vaststellen. De koers werd afgewerkt aan een gemiddelde van bijna 38 km/uur.
-Er werd voor de eerste keer in omgekeerde richting gereden. Dit was volgens de organisatie op vraag van de renners zelf.  Zo konden de kasseien aan hoeve de Schutter veel veiliger genomen worden omdat het vlak ervoor licht bergop gaat en de snelheid wat afgeremd wordt.
-Winnaar Frank Franken heeft ooit nog meegedaan aan de Olympische spelen. Dat gebeurde in Seoul, Zuid Korea.
-Na de koers werd de trouwe,  jarige chauffeur van de klievers, Eric Van Broeckhoven in de bloemetjes gezet. Evenals beide speakers Fré en Bert die de koers al tien jaar aan elkaar breien.
-Kliever Ludo Hendrickx liep met zes ingepakte vingers rond in Zandvliet.  Het gevolg van een valpartij samen met Jef Koch.
-“We zijn meurrig gereden door de Spartanen” vertelde Rudy Hellemons na de wedstrijd.  “Links, rechts van de baan, er ging er altijd wel ene lopen.”  Een taktiek van ploegleider Marc Guns die alweer zijn vruchten afwierp.
-Paniek bij de speakers maandagavond op het clubkampioenschap toen Rudi Geeraert kwam vragen of hij de fotofinisch mocht zien. “Ik denk dat ik gewonnen heb” vertelde hij met een glimlach. Het was uiteraard maar een grap want clubkampioen Bert Van de Wouwer won met een halve straat voorsprong.
De uitslag                                                    Ploegenklassement
1)     Frank Franken                              1) Spartanen
2)     Jens Fred                                       2) Polderklievers
3)     Lieven Schroyen                          3) Zakenkantoor Anthonissen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *