Frank Francken winnaar van de Polderkoers op Stabroekse kermis

Spotlight

De gasten van de Vluchtheuvel kregen allemaal een medaille voor hun prestatie

[Not a valid template]
 

 
De kermiskoers kon op zondag 5 juni op heel wat belangstelling rekenen. De zwoele temperaturen zorgden ervoor dat het al van bij aanvang puffen en zweten was.
Voor het Polderkampioenschap, kwamen de sportievelingen van de Vluchtheuvel aan de start. Met veel inzet gingen de gasten, al dan niet begeleid, hun ronde afmalen. Van aan de Grote Molenweg konden zij hun spurt inzetten die met voorsprong gewonnen werd door Jan Ceulemans met papa Peter. Uiteindelijk was iedereen kampioen en kregen zij een medaille uit handen van burgemeester Rik Frans en schepen An Vanalme.
Om 15 uur maakten de renners zich op voor hun wedstrijd. Er dienden 10 rondes gereden te worden, waarvan 3 achter de volgwagen.
Eenmaal ‘losgelaten’, vormde er zich meteen al een kopgroep. Sommige renners verlieten na enkele rondes de wedstrijd. Superwoman Sidi Eysackers, (WTC Hamburg) stapte na 4 rondes uit de koers. Frank Francken  toonde zijn overmacht en werd Polderkampioen 2016 bij de Masters, gevolgd door Rudi Geeraert (masters) en Ward Bogaert. Francken reed voor De Spartaan. Zij schenken hun opbrengst van de koers aan het goede doel ‘Noortje Guns’.
Toen de winnaar over de eindstreep bolde gingen de hemelsluizen open. Een serieuze bui zorgde ervoor dat het peloton doorweekt de eindmeet haalde.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder