Fort van Stabroek open tijdens Fortengordeldag

v.l.n.r.: Swa Elseviers, Petra De Gryse, Wendy Van Egdom, Edda Van Dyck en Tom Callens

Het evenement ‘De Fortengordel’ laat je elk jaar kennismaken met de forten in en rond Antwerpen. Op zondag 20 mei 2018 vindt de tiende editie van de Fortengordel, 100 jaar na WOI, plaats.
In Stabroek wordt het Fort in de Abtsdreef opengesteld voor het publiek. Het fort is gebouwd vanaf 1902 en voltooid in 1907. Samen met het Fort van Sint-Katelijne-Waver was dit het eerste pantserfort van de Antwerpse fortengordel. Het is het eerste fort aan de antitankgracht. Tijdens de twee wereldoorlogen speelde het fort geen belangrijke rol en 1947 werd het fort gedemilitariseerd. Het fortgebouw is in goede staat. De loopgraven rond het fort zijn niet meer goed zichtbaar met het blote oog, maar zijn bewaard in ondergrond. De bunkers in het zuiden van het fort zijn nog wel goed zichtbaar. Het fort zelf wordt beheerd voor recreatieve activiteiten door Stafort BVBA.
Activiteiten
Leden van  het Comité 14-18 en van Heemkring Molengalm leiden jullie graag rond en vertellen alles wat te maken heeft met het fort. Zij zorgen ook voor een mooie en leerrijke tentoonstelling in de Zimmermannzaal, die in het teken zal staan van de bevrijding. Daarnaast zijn er nog tal van activiteiten, voor jong en oud. Je kan een rondrit maken met de Argotank, bootje varen op de gracht. Je kan ook het Adventure Island ontdekken …… 

Op het terras van het fortcafé kan je genieten van een Stafortbiertje of lekkere chocolade van chocolatier Bart Simons. De Fortelgordeldag loopt van 10 tot 8 uur en is een organisatie van de Stabroekse cultuurdienst, Stafort en Herdenkingscomité WOI

 Toegang gratis meer info vind je op  fortengordels.be/forten/fort-van-stabroek

 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder