Fons Stuyts nieuwe voorzitter Polderbond

Vooraan op de foto zien we Fons Stuyts (met blauwe kiel)
naast uittredend voorzitter Frans De Schutter

De kogel is door de kerk. Fons Stuyts is op 12 oktober verkozen tot de nieuwe voorzitter van de Polderbond. Hij volgt Frans De Schutter op die het na 31 jaar voorzitterschap tijd vond om de fakkel door te geven.

Stemming
Op 16 juni kwam de Polderbond een eerste keer samen in de Koerel in Berendrecht voor de verkiezing van de nieuwe voorzitter. Er kon gekozen worden tussen 3 kandidaten: Gerrit Daems (Kon. Gansrijders Stabroek), Fons Stuyts (Nieuwe Gans Berendrecht) en Erik De Vree (Veteranen Vermaak na Arbeid Zandvliet). Na 3 stemronden, was er nog steeds gelijkheid van stemmen en bleven er nog 2 kandidaten over nl. Erik De Vree en Fons Stuyts. 16 aanwezigen gaven hen elk 8 stemmen. Toen werd er overeengekomen om maar 1 persoon per vereniging te laten stemmen en bleef het nog steeds 4 – 4. Daarom werd er beslist om begin augustus terug samen te zitten.
Door de corona werd de tweede stemming verzet naar 12 oktober. Om 20 uur verzamelden de afgevaardigden van elke vereniging in Den Buynderdijck in Hoevenen. Na één stemronde met 16 personen was het terug 8-8. Na beraad werd er beslist om de 16 briefjes in de hoge hoed te doen en daaruit moest keizer Maarten Gabriels dan de nieuwe voorzitter trekken. En het werd Fons Stuyts van de Nieuwe Gans Berendrecht. Op de vergadering werd ook beslist dat het volgende keizerrijden zal plaatsvinden op zondag 26 september 2021. Op dat keizerrijden zullen uittredend voorzitter en de nieuwe nog samen de honneurs waarnemen.

Fons Stuyts
Alfons (51) is lid van de Nieuwe Gans Berendrecht sinds zijn 15de levensjaar. De eerste keer dat hij mee mocht rijden was op zijn 16de verjaardag! In 2009 maakte hij de overstap naar de Lollemannen waar hij nu nog steeds meestrijdt voor zijn eerste koningstitel. Fons zetelt sinds zijn 18 jaar, in het bestuur van de Nieuwe Gans en is in 2004 een van de afgevaardigde van Nieuwe Gans in de Polderbond. Wij wensen Alfons veel succes met het voorzitterschap bij de Polderbond.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *