Flashmob op Nieuwjaarke zoete zingen

IMG_4079


Het oude jaar loopt op zijn einde. Tijd om het oude vaarwel te zeggen en iedereen een gelukkig nieuwjaar te wensen. In Stabroek trok een massa kinderen, meestal vergezeld van hun ouders, door de straten om de plaatselijke handelaars een gelukkig nieuwjaar te wensen.
Dit jaar kwamen er weer originele liedjes uit de bus maar de ouwe getrouwe “Nieuwjaarke zoete” is zeker niet afgeschreven. In ruil  voor het zingen kregen de kinderen een snoepje een stuk fruit of een centje. In zaal de Rosmolen bakte de KWB weer lekkere pannenkoeken. Rond 11 uur werden er al ruim 160 kinderen genoteerd die kwamen smullen. Tel daar nog eens de ouders bij, dan heeft de bakploeg van de KWB zeker weer de handen vol gehad.
Flashmob

 
Klokslag 11 uur werd aan de hoek van de Dorpsstraat een Meidoornlaan een flashmob gehouden, georganiseerd door de jeugd van de Kon. Fanfare Verbroedering Stabroek. Kijklustigen stroomden toe en de voorbijgangers keken verbaasd op naar het vrolijk dansje van de jongens en meisjes van de fanfare. Het is eens iets anders!
De traditie van het nieuwjaarzingen leeft nog hard in Stabroek en aan de inhoud van de zakken van de zangertjes  te zien, zal er nog duchtig gesnoept worden!
 
(filmpje: redactie)
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder