Fietsroute ‘Loeren bij Kalmthoutse boeren’ laat je kennismaken met land- en tuinbouwbedrijven

Fietsen langs Kalmthoutse boeren

KALMTHOUT – Op donderdag 6 juli stelde de gemeente Kalmthout de fietsroute ‘Loeren bij Kalmthoutse boeren’ voor. “Met deze fietstocht willen we mensen een inkijk geven in onze hedendaagse land- en tuinbouwbedrijven”, vertelt schepen voor landbouw en toerisme Sandra Hoppenbrouwers.

op herkenbare panelen vind je filmpjes, wist je datjes en zelfs mopjes

De fietstocht van zo’n 30 kilometer start aan de parking van visclub De Maatjes in Nieuwmoer. “Je fiets tussen velden van boerderij naar boerderij. Je vindt er, op duidelijk herkenbare panelen, filmpjes, wist je datjes en zelfs mopjes onderweg”, weet Sandra. “In de bijhorende brochure staat extra uitleg over de sector. Bovendien zijn er bij verschillende stopplaatsen automaten en hoevewinkeltjes waar je wat kan drinken of (gezond) snoepen van prachtige lokale producten. De bedoeling is dat je na een ontspannen fietstocht precies weet waar je voedsel vandaan komt en weet waar je terecht kan voor lokale producten recht van bij de producent. Zo stimuleren we ook de korte keten.”

Het idee voor een educatieve fietsroute groeide tijdens het coronatijdperk bij Mariëlle Schalk van ’t Kakelhof in Meer. Met ondersteuning van LEADER en in samenwerking met vzw ’t Pleckske en Studio 27, werden er in alle LEADER-gemeentes fietsroutes samengesteld. Die gemeentes zijn Hoogstraten, Brecht, Kalmthout, Wuustwezel, Merksplas en Ravels.

In de bijhorende brochure staat extra uitleg over de sector

©gemeente Kalmthout

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *