Fietsenparking aan station krijgt camerabewaking


Vorig jaar werden aan het station van Kapellen 162 fietsen gestolen fietsen. Bovendien geeft niet elke eigenaar de diefstal aan waardoor, volgens de politie, deze cijfers misschien wel kunnen oplopen tot het vijfvoud. Met een actie waarbij reizigers werden aangesproken, en zadelhoezen werden uitgedeeld, pleit de Kapelse Sp.a voor een camerabewaking aan de fietsparking van het station Kapellen en aan de ingang van het winkelcentrum Promenade. Volgens burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld) komen er zo snel mogelijk twee mobiele camera’s.
Jaarlijks worden er ongeveer 32.000 fietsdiefstallen aangegeven in België. Onderzoek wijst echter uit dat dit aantal maar het topje van de ijsberg is zegt de Kapelse Sp.a “In realiteit worden er jaarlijks 150.000 gestolen, waarvan het merendeel niet wordt aangegeven. Diefstal van een fiets mag dan wel voor sommigen onder kleine criminaliteit worden geplaatst, voor de fietseigenaar is het dat allerminst. Ook in Kapellen merken we deze bekommernissen: zowel uit facebookgroepen als uit gesprekken aan fietsenstallingen blijken bezorgdheden over de veiligheid van een gestalde fiets”. In de eerste plaats pleit Sp.a Kapellen voor camerabewaking aan de fietsparking van het station van Kapellen en aan de ingang van de Promenade. “De Kapellenaar, maar ook fietsers buiten onze gemeente, maken dagdagelijks gebruik van deze fietsenrekken. Regelmatig kom ik zelf gedupeerden tegen waarvan hun fiets gestolen is. Wij vanuit Sp.a Kapellen willen inzetten op een sterke vermindering van het aantal fietsdiefstallen in Kapellen. Camerabewaking is alvast één belangrijk aspect dat kan bijdragen tot meer veiligheid aan deze parkings”, aldus Carl Lamote, bestuurslid van Sp.a Kapellen.
Totaalpakket
Volgens plaatselijk Sp.a-voorzitter Tom Namurois verplaatst het fenomeen zich naar Kapellen. “Zowel aan het station van Kalmthout als dat van Wildert heeft de gemeente, in samenwerking met Infrabel, als bewakingscamera’s geplaatst. Het is duidelijk dat mensen met slechte bedoelingen nu afzakken naar Kapellen en het probleem van fietsdiefstallen zich verplaatst. Ingrijpen is dus dringend nodig”. Sp.a Kapellen pleit ook voor een totaalpakket aan preventieve maatregelen. “De openbare verlichting aan de fietsenstalling laat helaas ook te wensen over, maar de gemeente kan ook initiatieven nemen door een groepsaankoop aan te bieden van stevige fietssloten zodat deze betaalbaar worden voor elke Kapellenaar. Het kan niet de bedoeling zijn wanneer Kapellenaren het goede voorbeeld geven om zich met de fiets naar het station van Kapellen te begeven, zij steeds met een bang hart hun fiets moeten achterlaten. Sp.a Kapellen biedt hier een duidelijke oplossing aan die haalbaar en betaalbaar is. We hopen dat de meerderheid hier dan ook gehoor aan geeft”, besluit Tom Namurois, voorzitter van Sp.a Kapellen. Burgemeester Dirk Van Mechelen spreekt over een voorbarige actie. “We hebben een voorwaardelijk akkoord met de politie en Infrabel en zijn volop bezig met de uitvoering. Er komen twee mobiele camera’s”.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder