Fietsen voor Jorre en “Bring a smile”

STABROEK – In de kerstvakantie kreeg de 8-jarige Jorre Franssens te horen dat hij lijdt aan de ziekte van Perthes, een groeistoornis van het heupgewricht. Daardoor zit hij voor minstens een jaar in een rolstoel. Zijn voetbaltrainers Ivan Van De Pas en Bart Vanhees willen hun spits steunen en richtte de actie ‘Fietsen voor Jorre’ op, waarin ze een fietstocht van ca. 850km gaan maken.

Op voetbaltraining kreeg Jorre opvallend veel last van zijn heup. Daarom besloten zijn ouders, Elke Van Dijck en Kristof Franssens, om het verder te laten onderzoeken. Op 21 december viel het verdict: de ziekte van Perthes, een groeistoornis van het heupgewricht. Daardoor moet hij minstens een jaar lang in een rolstoel doorbrengen en op krukken lopen om zijn linker heup te ontlasten.
Een hele aanpassing voor Jorre en het gezin. Afspreken in de speeltuin met zijn vriendjes gaat niet meer, dus houdt hij contact via online-games. Toch blijft hij positief. “Hij is meestal goed gezind en we moeten praktisch nooit zeggen dat hij erop moet letten”, vertellen Elke en Kristof. “Door Corona kan hij over het algemeen niet veel doen, wat het alleen nog maar lastiger maakt. Al vindt hij het vooral spijtig dat hij niet kan gaan trainen.”

Fietsen voor Jorre
Ook zijn trainers, Bart Vanhees en Ivan Van De Pas vinden dat jammer: “Jorre was onze spits en scoorde veel. Nu mag hij niet meer tegen een bal trappen.” Daarom organiseren de trainers de actie ‘Fietsen voor Jorre’, een fietstocht van ca. 850km langs alle stadions van de Jupiler Pro League.
Bart en Ivan rijden niet zomaar langs al die stadions: “We hebben al die voetbalploegen op de hoogte gebracht en we hopen dat ze ons enkele gesigneerde voetbalshirts kunnen bieden. Die willen we dan laten veilen om zo geld in te zamelen.” Jorres favoriete voetbalploeg Beerschot heeft alvast een extra verrassing in petto.


“Natuurlijk hebben we eerst Kristof en Elke ingelicht en zij zagen het helemaal zitten.”, zegt Bart, die samen met Ivan alles in samenspraak beslist met de ouders van Jorre. “Voor Jorre geeft dit echt wel een extra steun en hij geniet ook wel van de aandacht”, lachen Kristof en Elke.
Met het ingezamelde geld willen Bart en Ivan een bakfiets kopen voor het gezin. “Momenteel vervoert Jorre zichzelf met een rolstoel of op zijn krukken. Met die bakfiets kunnen zijn ouders hem iets gemakkelijker ergens naartoe brengen.” Al denken wij dat Jorre vooral blij zal zijn met de verrassing van Beerschot.
Elke en Kristof denken niet alleen aan Jorre en daarom gaat het geld niet alleen naar de aankoop van een bakfiets, maar ook naar Bring A Smile. Dat is een organisatie van o.a. actrice Kim Van Oncen die evenementen organiseert voor kinderen in instellingen en ziekenhuizen. “Omdat we snel door hadden dat zeer veel mensen begaan zijn, hebben we de organisatie Bring A Smile hierbij betrokken. Zo kunnen we ook een lach op andere kinderen hun gezicht toveren.”, besluiten Elke en Kristof.

De actie steunen
Je kan de actie volgen op de Facebookpagina ‘Fietsen voor Jorre’. Meer info vind je op de flyer hieronder. Storten kan op BE86 8335 6206 5150.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder