Fiets “Belgerinkel naar de winkel” bolt in Hoevenen


De zesde editie van de actie ‘Met Belgerinkel naar de winkel’ zit er weer op. Donderdag 28 juni werden, tijdens een gezellige receptie, in zaal Jos te Hoevenen, de winnaars bekend gemaakt. Uit de meer dan 1000 volle spaarkaarten werden dertig gelukkigen uitgeloot en  kregen een mooie prijs, gaande van boeken, ontbijt- en geschenkmanden, fietsmanden, poncho’s van Kaat Tilley en vrijkaarten van Transept.

De hoofdprijs, een damesfiets, werd gewonnen door Bernadette Dondelinger uit Hoevenen. Al verscheiden jaren doet zij mee aan de actie. Die jaar leverde zij 3 spaarkaarten in. Zij was dan ook zeer blij met de fiets. “ Ik wilde een nieuwe fiets gaan kopen, want de mijne is na dertig jaar dringend aan vervanging toe. Ik dacht, ik wacht nog even misschien win ik hem wel bij “Belgerinkel”.  En zie mijn droom is uitgekomen, aldus de gelukkige winnares

Fons De Wolf
Al verscheidene jaren nodigt de milieudienst voor de prijsuitreiking een bekende wielrenner uit. Dit jaar kwam  Fons De Wolf afgezakt naar Hoevenen. Schepen van milieu Rudi Staes, schetste de  welgevulde carrière van De Wolf.

Oplaadpunt
De gemeente Stabroek hecht veel belang aan het promoten van duurzame mobiliteit. Met de voorbije zes acties van “Met Belgerinkel” werden in 188.734 km afgelegd met de fiets wat een totale co2 besparing opleverde van 33.192 kg.
Verder meldde Staes nog dat er reeds  12  nieuwe schuilhuisje aan de bushalte werden geplaatst die voorzien zijn van een zonnepaneel voor de verlichting. “Dit jaar komen er aan ‘s Hertogendijk, Moretuslei en de Hoge Weg nieuwe en overdekte fietsenstallingen. “ Op het Picoloplein zal dit jaar nog een oplaadpunt voor elektrische wagens en fietsen worden geplaatst”, aldus schepen Staes.

foto: vlnr. Fons De Wolf, schepen Rudi Staes, Bernadette Dondelinger, schepen Raf Engels en burgemeester Alida De Bie

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.