Fernand Huts baas van Katoen Natie palmt Scheldelaan van Houston in

De nieuwe terminal

Houston (Texas) is, voor Antwerpen, het grootste chemisch centrum van de wereld. Dat centrum is gevestigd aan de Highway 225, een soort van Scheldelaan maar dan veel ‘bigger’.  De Katoen Natie onder leiding van Fernand Huts is bezig hier het hele logistieke gebeuren in te palmen.   Katoen Natie opende maandag de nieuwe ‘Houston Polympers Terminal’ voor chemische producten, die op een terrein van 47 ha ligt en een overdekte opslagruimte heeft van 17,6 ha .
 Tegelijkertijd werd ook de eerste spadesteek gegeven voor alweer een nieuw bedrijf dat in het  vierde kwartaal 2013 moet gereed zijn. Met de bouw van de ‘Houston Polymers Terminal’ is een totale investering van 85 miljoen dollar gemoeid. Er worden 250 werknemers tewerk gesteld. Hier worden producten van de chemische industrie in Houston verpakt en verzonden per trein, vrachtwagen en vooral per container buiten de VS. Tegelijkertijd met de opening werd door KTN-baas Fernand Huts en prominenten, de eerste spadesteek gegeven voor de bouw van een nieuw logistiek en semi-industrieel platform met een oppervlakte van 212 ha.  Ook dat zal voornamelijk draaien rond opslag, verdeling en vervoer van  chemische producten. Investering: 100 miljoen dollar.
Katoen Natie is al lang werkzaam in Houston. Het bedrijf startte voor het eerst in 1997. Sindsdien werd tot vandaag 166 miljoen dollar in de VS geïnvesteerd. Er werken in het totaal 600 mensen, onder wie een dozijn Vlamingen die aan de leiding staan. Houston neemt daarvan 450 werknemers voor zijn rekening. Verder in de VS zijn er nog vestigingen in Louisiana, New Jersey, Indiana, Virginia en in Californië . Ook in Canada is Katoen Natie actief.
 De vooruitzichten zijn goed’, zegt Huts.  ‘Voornamelijk omdat de chemie hier goed draait dank zij goedkoop leisteengas’. Of hij nog kansen ziet in Antwerpen? ‘Zeker, als men ons de kans geeft, zullen wij zeker in de haven investeren.’

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *