Feestweekend Chiro met alom gekende fietsrally en barbecue op 17 september

V.l.n.r.: Arne Geladi, Zander Vliegen, Evelien Grooten, Maarten Gabriëls, Saar Van Son, Niels Jongenelen, Jeroen Vermeylen, Marjolein Vermeylen, Sylvain Vliegen,
buurman Igor Huynen, die de luchtdoop voor 2 aan de chiro schenkt en Luk Vermeylen

ZANDVLIET – Naar geweldige gewoonte houdt Chiro De Kievitjes uit Zandvliet ook dit jaar een feestweekend. Op zaterdag 17 en zondag 18 september verwelkomen ze iedereen in hun lokalen, die sinds kort zowel bereikbaar zijn via de Keyserhoeve als via de Walenhoek. Nieuw dit jaar is dat op zaterdag 17 september de alom gekende fietsenrally opnieuw wordt georganiseerd!

Terug van even weggeweest: fietsrally à la De Moedige Statietrappers
In 2016 organiseerde spaarmaatschappij of ‘spaarkaske’ De Moedige Statietrappers (café De Volle Ton) voor de 28ste keer op rij hun jaarlijkse specifieke fietszoektocht met aansluitend barbecue. Tot spijt van velen was dit de laatste editie. 6 jaar later gaat Chiro De Kievitjes en VZW Kievitjesnest dit legendarisch dorpsgebeuren opnieuw organiseren.
De fietsenrally wordt even authentiek als bij De Moedige Statietrappers (DMS): de cryptische omschrijvingen die wijzen naar een bepaald adres, 5 detailfoto’s, een tocht van +/- 30 km, een knotsgekke schiftingsvraag, vertrek vanaf 9u en laatste afgifte van de antwoorden om 18u, betaalbare overheerlijke BBQ, en meer dan 100 (!) prijzen.
De bezielers van deze fietsenrally (o.a. Bruno Cloots en Frank Struyf) gaan hen gelukkig dit jaar nog wat begeleiden om er een echte DMS-zoektocht van te maken.  Een afvaardiging van DMS overhandigde alvast het volledige archief aan de Chiro. Gemiddeld waren er 200 tot 250 deelnemers, zowel voor de fietsrally en de BBQ en dat willen de inrichters met deze zgn. 29ste editie zeker evenaren.

Hoofdprijs: luchtdoop voor 2 personen boven onze Polder

Naar aloude gewoonte zullen er een veelvoud aan prachtige prijzen zijn. Maar wat dit jaar opvalt is de hoofdprijs: een luchtdoop voor 2 personen boven de Polder, dankzij Igor Huygen, een buurman van de Chiro. Vermoedelijk wordt er met een Beechcraft Musketeer (PH-MJS) of een Cessna 172 (PH-HBW) gevlogen, wat twee prachtige degelijke sportvliegtuigen zijn. “Ik heb zelf van mijn 7 tot mijn 19 jaar in de Chiro gezeten. Als ik nu zie wat de nieuwe generatie de laatste jaren allemaal heeft gedaan voor de Chiro, wou ik na moeilijke corona-jaren hun eens bedanken, en het nieuw concept van feestweekend graag een duwtje mee in de rug geven. Het is echt een fantastische ervaring, boven onze regio vliegen. Doe dus zeker mee met de fietsenrally!”, zegt Igor die werkzaam is bij BASF.

Cessna 172 (PH-HBW)

Chiro BBQ en Dag van Jan en Alleman
Naar goede gewoonte blijft ook het overheerlijke BBQ-concept op zaterdagavond ongewijzigd: uitgebreid buffet, heerlijk vlees van Slagerij Wannes, fijn geselecteerde wijnen, speciaalbieren, een springkasteel, … . Inschrijven op voorhand blijft nodig (of je nu al dan niet mee doet met de fietsenrally), en kan via formulieren die binnenkort verspreid worden via talrijke kanalen. Op zondag is iedereen welkom op de “Dag van Jan en Alleman”: jongeren om de Chiro te leren kennen; ouderen om samen met de oud-leiding nog eens…jong te zijn. Wordt ongetwijfeld weeral een plezant septemberweekend in Zandvliet!

Info: https://www.chirodekievitjes.be/

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder