FC Gobi United te sterk voor VK Geel-Zwart 89

Hervatting van de competitie en al direct tegen de koplopers. In tegenstelling tot vorige week verschenen er  op 14 januari dit keer 14 man op het wedstrijdblad. De match dan. Gobi begon aan een verschroeiend tempo, waartegen Geel Zwart Niet direct een antwoord vond. Dit leidde in de eerste 10’ tot enkele grote kansen, maar telkens stond onze keeper Dave Heyman pal. Maar na 11’ was ook hij eraan voor de moeite. Een bezoekende corner, een totaal ongedekte speler, en die kopte de 0-1 tegen de touwen. Amper 1’ later stond het al 0-2. Met een mooie solo vanaf de middenlijn, gevolgd door een schot dat van richting werd veranderd was het prijs. En in de 15e minuut volgde weer een tegendoelpunt. Na slecht uitverdedigen viel de bal voor de voet van een Gobi speler, en die liet met een hard schot de 0-3 op het scorebord verschijnen. Daarna lieten de bezoekers Geel Zwart iets meer in de match komen, maar dat leidde voor rust niet tot ook maar 1 kans. Ruststand dus 0-3.
De tweede helft begon iets beter voor de thuisploeg, met in de 5e minuut een kans voor Gert Van Dorst. Jammer genoeg besloot deze in het zijnet. De wedstrijd vorderde dan met nog wat kansen aan beide kanten, maar doelpunten kwamen er niet meer zodat de ruststand meteen ook de eindstand werd. Een verdiende overwinning voor Gobi United, dat hier liet zien dat zij volop voor de titel gaan.

VK GEEL-ZWART 89     –     FC  GOBI UNITED     0-3

Volgende week geen voetbal, wegens het uit competitie nemen van Iraki Stars. Dus volgende afspraak op 28 januari op de Ponderosa, alwaar om 15.00 uur Gooma United te gast is.