Fase 2 werken Kloosterstraat van start – Kruispunt Boerendijk afgesloten

De heraanleg van de Kloosterstraat, Dorpstraat en Blarenstraat verloopt voorspoedig. De aannemer start  vandaag,maandag 20 februari ,aan fase 2: de werken aan het kruispunt Kloosterstraat-Boerendijk-Bilderdijkstraat-brug naar Leugenberg.
Vanaf maandag gaat fase 2 van de heraanleg Kloosterstraat, Dorpstraat en Blarenstraat van start: de rioleringswerken en de aanleg van de bovenbouw. Het kruispunt wordt hierbij volledig afgesloten van 20 februari tot 10 april 2017. Deze einddatum is afhankelijk van de weersomstandigheden.
 Bereikbaarheid
Tijdens fase 2 volgt autoverkeer volgende omleiding:
 verkeer vanuit Driehoekstraat richting Schoonbroek en omgekeerd volgt: Bilderdijkstraat – Schoonbroek – Sprangweelstraat – Groot Hagelkruis – Dorpstraat – Driehoekstraat en omgekeerd
verkeer vanuit Leugenberg richting Sint-Lambertuskerk en omgekeerd volgt: oprit A12 richting Antwerpen – afrit Ekeren/haven – Luithagen/haven – Groot Hagelkruis en Groot Hagelkruis – Luithagen/haven – oprit A12 richting Bergen-op-Zoom – afrit Hoevenen/Kapellen
 Voetgangers en fietsers kunnen tijdens de werken steeds langs de werf passeren. Fietsers krijgen een alternatieve route aangeboden via Kattenberg en Frans Lenaertsstraat.
Openbaar vervoer
Alle bussen van De Lijn 720, 772, 775, 779 en 770, 778, 779 volgen de omleiding via A12. Alle haltes van deze lijnen tussen Leugenberg en Groot Hagelkruis worden niet bediend.
Meer informatie vinden reizigers aan de bushaltes zelf en op www.delijn.be.
 
Op de hoogte
Elke Ekerenaar kreeg eind december een nieuwsbrief met de nodige info over de werken in de brievenbus. Aan het stadsloket Ekeren en bij de handelaars in de omgeving Kloosterstraat kunnen geïnteresseerden een bereikbaarheidsfolder ophalen. Deze folder en alle informatie over de fasering is ook te vinden op www.ekeren.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder