Extra financiële ondersteuning voor verenigingen

 BERENDRECHT /ZANDVLIET/LILLO – Het lokale verenigingsleven ondervindt zware hinder van het coronavirus. De werking ligt vaak noodgedwongen stil en activiteiten en events worden geannuleerd of uitgesteld. Ondanks deze moeilijke omstandigheden zetten tal van verenigingen zich in om hun werking (deels) door te zetten.  

Het verenigingsleven in ons district is heel uitgebreid en belangrijk. Heel wat bewoners zijn lid van verschillende verenigingen en nemen deel aan hun activiteiten. Daarom wil district Berendrecht-Zandvliet-Lillo de verenigingen extra ondersteunen.   Bovenop de basis werkingsmiddelen die verenigingen jaarlijks van het district ontvangen, werd in het meerjarenplan bijna 45.000 euro aan extra financiële middelen voorzien om de verenigingen te ondersteunen.
Het district kan daarbij voor 24.500 euro beroep doen op het Vlaamse coronafonds. Ook eigen districtsmiddelen die niet ingezet konden worden door de vele afgelaste activiteiten verschuiven naar de ondersteuning van de verenigingen.
Het districtsbestuur ondersteunt jaarlijks een 50-tal verenigingen. De middelen zullen in de tweede helft van december aan de verenigingen overgemaakt worden.  

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *