Exclusief interview met minister-president Peeters over het innemen van landbouwgronden

Maandagmorgen hadden we een exclusief interview met Vlaams minister-president Kris Peeters over het omvormen van landbouwgronden tot natuurgebied.  Peeters was aanwezig op de verwelkoming van meer dan 250 invloedrijke bedrijfsleiders in Antwerpen die de Horasis Global India Business Meeting 2012 bijwoonden. Een organisatie van o.m. de Kamer van Koophandel.

Gevraagd naar het waarom van de maatregelen, zei de minister-president dat dit overeengekomen is met Nederland in de waterverdragen die tot de uitdieping van de Schelde  hebben geleid. Ik heb de gewoonte mijn verplichtingen en overeenkomsten na te komen’, zei hij. ‘Moesten wij onze beloften om natuurcompensaties uit te voeren, niet nakomen dan lopen we de kans dat de Nederlanders ons geen toelating geven om de onderhoudsbaggerwerken in de Schelde uit te voeren, zodat we geen reuzen containerschepen meer naar Antwerpen krijgen.

Op de weigering van Nederland soortgelijke verplichtingen na te komen op zijn grondgebied (onder meer de ontpoldering van de Hedwigepolder), heeft Kris Peeters eerder al gezegd dat hij desnoods naar het Internationaal Gerechtshof stapt om dat contract te laten uitvoeren. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.