Essenaren nemen gele papiercontainers in ontvangst

Gedaan met rondvliegend papier

ESSEN – Tussen 7 en 10 juni zal intercommunale IGEAN 3.094 papiercontainers aan huis leveren aan de Essense gezinnen. “Dankzij de containers vermijden we rondvliegend papier op de dag van de ophaling”, verduidelijkt schepen van Leefmilieu Helmut Jaspers.

Handig en proper

Begin 2022 kregen alle Essenaren de vraag of zij een container voor papier en karton wilden. Maar liefst 3.094 gezinnen gingen in op deze vraag, tot grote tevredenheid van schepen Helmut Jaspers.

“De container is niet alleen handig in gebruik, maar vermijdt ook rondvliegend en doorweekt papier op de dag van de ophaling. Het helpt de straten netter te houden.”

Eerste inzameling op 16 juni

Op donderdag 16 juni staan de containers voor de eerste keer in het straatbeeld. Zij die geen gele bak bestelden, kunnen net als vroeger papier in dozen aanbieden. Sinds 2022 is er een duidelijker ophaalschema in Essen: om de vier weken een gratis inzameling op donderdag. Voor de container betaalt de Essenaar slechts 3 of 4,2 euro per jaar voor containers van 120 of 240 liter.

We hopen dat nog meer Essenaren het voordeel inzien van een container. Mensen kunnen dit altijd nog aanvragen via www.igean.be/papiercontainer. Samen gaan we zo voor een proper Essen”, sluit Helmut af.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *