Eric De Bièvre van Baekma vzw geslaagd voor 1ste dan Taekwondo

Ossendrecht/Ekeren : op 19 juni heeft de 18-jarige Eric De Bièvre danexamen Taekwondo afgelegd te Heerlen (Nederlands Limburg) voor de Koreaanse Grootmeester Seo, Myung-Soo.
Eric woont in Ossendrecht, en is op 9 jarige leeftijd gestart met de Koreaanse krijgskunst Taekwondo. Sinds 3 jaar is hij extra actief en heeft hij zichzelf opgewerkt naar het niveau nodig om te kunnen slagen.
Dat men zich ernstig behoort voor te bereiden, was afgelopen zondag wel duidelijk !  Eric stond op scherp. Hij diende de gebruikelijke proeven af te leggen . Eerst theorie : Koreaanse terminologie en krijgskunstfilosofie.   Dan 3 individuele schijngevechten(poemsae), waarvan één verplicht, één zelf gekozen en één gekozen door de Grootmeester.  Gevolgd door één-staps-gevechten : de partner (in dit geval Sabine Ramboer, instructrice van Baekma vzw) valt telkens aan met een enkele vuiststoot.  Ze worden  door de kandidaat zelf gecreëerd en dienen in een bepaalde tijdspanne te worden uitgevoerd op een vlot tempo volgens principe van afweer en tegenaanval.  Vervolgens hosinsoel, zelfverdediging “Korean style”, tegen diverse stootaanvallen, met overname, gevolgd door een worp, veeg of klem en tegenaanval.
De 4de proef was het vrij gevecht, volgens de Olympische regels van de World Taekwondo Federation, met als tegenstander Mithras, een jonge 2de danhouder van de Taekwondo Academy Seo.  Dit houdt in 2 x 2 minuten volcontact sparren.   Beide vechters dragen bescherming op armen, benen, hoofd en borst, en dienen continue te schoppen, meestal al wervelend en te stoten.  Elke goede techniek levert punten op.
Laatste onderdeel : breektesten, even laten zien dat al dat schop- en klopwerk daadwerkelijk effect scoort,  4 x 2-cm dikke planken werden vakkundig met vuist en voet (ook met sprongcombinatie) gespleten en als laatste mocht er nog een baksteen gekliefd te worden.  Geen probleem voor Eric.
Het bestuur van Baekma vzw is dan ook trots op Eric dat hij zo’n degelijk examen heeft afgelegd.  Wij wensen hem dus nogmaals een dikke proficiat.   Meer info : www.baekma-vzw.com of
baekma-vzw@skynet.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *