Ereschepen Henricus ‘Jos’ Hendrikx overleden – Kapellen

Op 10 mei overleed Jos Hendrikx. Hij werd geboren op 28 maart 1929. Jos was Ereschepen van Kapellen, Stichter en erevoorzitter van ‘De Raad van het Dorp’, Putte.
Jos was voor de CVP gemeenteraadslid (vanaf 1977) en schepen (van 1983 tot 1995) met volgende bevoegdheden: Verkeersveiligheid, Grensoverschrijdende problematiek, Ontwikkelingssamenwerking, Leefmilieu, Sociale Zaken, Volksgezondheid.

Jos speelde een prominente rol bij opstart van de Putse Grensfeesten. Naar aanleiding van het Jaar van het Dorp in 1978 en onder zijn impuls werd de Raad van het Dorp boven de doopvont gehouden. Die Raad, waarvan Jos erevoorzitter was, organiseert nog steeds de jaarlijkse Putse Grensfeesten. Jos stond ook mee aan de wieg van de GROS, de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking.

Omwille van de huidige coronamaatregelen vindt het afscheid plaats in intieme kring. Condoleren kan digitaal via www.janketelaars.be of via Familie Jos Hendrikx, p/a Begrafenissen Jan Ketelaars, Guyotlei 9, 2950 Kapellen.

Jos Hendrikx

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *