Ere wie ere toekomt…!

Dus: de trofee gaat naar… de gemeente Brasschaat!  En naar de strooidiensten aldaar! Tijdens de winterprik van 15 januari en iets later… Brasschaat spant de kroon.  Reeds voor middernacht reden de eerste strooidiensten doorheen de parkgemeente. Een tweede beurt volgde voor de gladde ochtendspits, een derde keer in de voormiddag en ja hoor…nadien zijn nog vrachtwagens geladen met zout en sneeuwruimer opgedoken. Soms werden ze voorafgegaan door een immense tractor, om alzo de gemeentewegen berijdbaar te maken. De routes die het openbaar vervoer gebruikt kwamen vooreerst aan de beurt.
Ook zwakke weggebruikers stonden niet in de kou, figuurlijk althans. De meeste fietspaden waren zelfs geruimd voor 9 uur! Zelfs Henrilei, Boskapellei, Fabriekstraat, Sint-Antoniuslei…Lage Kaart…noem maar op.
Wat een contrast met het naburige Ekeren… Erbarmelijk lagen de straten er bij in Ekeren… De wijk Mariaburg huilt reeds langer om deftige fietspaden… De Schriek is voor menig fietser een ‘schrikweg’ Ook naburige leien en straten: spekglad.  De Bist: 1 spekgladde piste! En dan zwijgen we maar over de Veltwijckbrug…
De Hoogboomsteenweg richting Kapellen was wel mooi schoongeveegd, evenals de rijweg en diverse straten rondom.
Toch een bedenking: zowel in Brasschaat als in Ekeren is NVA nu aan zet… behalve dan als het sneeuwt… Was er wel tijdig gestrooid in Ekeren? Ik heb mijn twijfels….
Wat nu Ekeren als district betreft: Koen zal dringend moeten overleggen met Bart, zijn baas, in de  schaduw van Brabo. ook Antwerpen…!              erjee.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *