Enkel de meest noodzakelijke investeringen

In Brasschaat komt er geen verhoging van de voornaamste belastingen en de investeringen worden beperkt tot de meest noodzakelijke. Dat is de voornaamste conclusie van de gemeentelijke begroting voor 2012.

Uit de cijferdans van de gemeentelijke begroting blijkt dat in 2012 de gemeente evenveel zal ontvangen dan het uitgeeft. Volgend jaar komen er voor ongeveer 5 miljoen aan investeringen. Andere jaren was dat bijna het dubbele. Belangrijkste uitgaven zijn weg- en rioleringswerken en onderhoud, aanpassing en renovatie van gemeentegebouwen. Voor eind 2012 wordt geschat dat er dan nog ongeveer 8,7 miljoen euro in de gemeentelijke spaarpot zal zitten. Aan het begin van deze legislatuur was dat slechts 6 miljoen euro. Vanuit de oppositie was er heel wat kritiek op kleine verhogingen van allerlei bijdragen zoals het gebruik van de bibliotheek. Daarom werd de begroting een ,,besparingsbegroting’’ genoemd. ,,Dertien personeelsleden niet vervangen zal ontegensprekelijk een negatieve invloed hebben op de dienstverlening. Voor ons moet er niet drastisch bespaard worden met een dikke gemeentelijke spaarpot. Die is immers opgebouwd om in moeilijke tijden gebruikt te worden’’ klonk het in koor. Schepen voor financiën Jan Jambom (NV-A) ziet dat helemaal anders. ,,We hebben een moeilijk gat dichtgereden en een sluitende begroting voorgelegd. Hiermee hebben we bewust gekozen voor besparingen in plaats van daarvoor de spaarpot aan te spreken’’.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder