Emill Cerstiaens en Jarne Goedschalk zijn nieuwe koningen mini-ganzenrijden

De deelnemers aan het mini-ganzenrijden in Hoevenen met de nieuwe koningen Emill en Jarne

HOEVENEN – Op zondag 14 augustus vond in Hoevenen de minigans plaats, ingericht door sympathisanten en leden van de ganzenrijdersmaatschappij van Hoevenen. In totaal streden 39 kinderen voor de titel. Bij de jongsten werd Emill Cerstiaens koning en bij de oudste kinderen trok Jarne Goedschalk voor de vijfde keer de kop.

Emill Cerstiaens en Jarne Goedschalk werden de nieuwe koningen

Bij de jongsten streden dertien kinderen voor de titel van jongste koning van het minigansrijden. Bij die dertien ganzenrijders reed de vijfjarige Emill Cerstiaens voor de eerste keer onder de galg met mama Britt De Cap en papa Wim Cerstiaens, die in 1995 zelf kinderkoning werd, aan de zijkant. En die steun hielp, want in zijn eerste deelname trok hij al onmiddellijk de kop.

Bij de oudere kinderen streden 26 ruiters om de felbegeerde ganzenkop, waaronder veel nieuwe namen. Alle ogen waren natuurlijk op Jarne Goedschalk gericht die al vier keer koning werd. En de vijftienjarige Jarne maakte het ook waar, want met veel ervaring reed hij met zijn stalen ros onder de galg en trok hij zijn vijfde ganzenkop. Ouders Lindsay en Dave Goedschalk waren trots.

Uittredende koningen Jef Hendrickx en Ruben De Doncker gaven met veel plezier hun kroon en mantel door aan Emill en Jarne. De minigans vond plaats op het terrein van Tom Hendrickx en Kristel Gommers in de Rijstraat te Hoevenen. In temperaturen van meer dan dertig graden kwamen er toch veel supporters en sympathisanten af. Met frietjes, curryworst, saté of een ijsje was het dan voor veel kinderen geslaagd.

Joppe De Hert

foto’s: Axelle De Beleyr.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder