Ellia rondt werken in Scheldelaan af

De werken van Elia in de Scheldelaan (N101) zijn zo goed als afgerond. De hoogspanningsnetbeheerder heeft de voorbije weken haar sleuven tot 70 cm onder het grondniveau aangevuld met grond en zand en voorzien van beschermingslinten. Ook de bermen worden nog opgeruimd. Zo kan AWV de werfzone probleemloos overnemen en starten met de aanleg van de fundering van het wegdek.
Eind januari en eind maart 2018 keert Elia nog even terug naar de Scheldelaan (N101) om de optische vezels te blazen, een lasput in de berm en een lasput in het fietspad aan het sluizencomplex te dichten. Het verkeer op de Scheldelaan (N101) zal geen hinder ondervinden van deze werken.
Kruisweg terug open voor verkeer
In de Kruisweg heeft Elia de lasputten afgewerkt. Op donderdagavond 21 december werd de signalisatie weggenomen en werd de Kruisweg terug volledig opengesteld voor het verkeer. Vanaf 2018 voert Elia kabelwerken uit in de richting van de hoogspanningspost Lillo en in de Tijsmanstunnel. Het verkeer zal hier geen hinder van ondervinden. Volgens de huidige planning zijn die werken eind februari 2018 klaar.
 Terug normale verkeerssituatie vanaf poort 6 van BASF
De voorbije weken heeft AWV het wegdek van de Scheldelaan (N101) vernieuwd tussen de hoogspanningspost Noordland van Elia en poort 6 van BASF. Het fietspad werd opgefrist met een nieuwe toplaag van roodgekleurd asfalt. Deze werken worden voor het winters bouwverlof afgewerkt.Vanaf zaterdag 23 december stelt AWV de Scheldelaan (N101) open voor het verkeer in beide richtingen (2×2) tussen Zandvliet en de bedrijven BASF (poort 6) en PSA (toegang 913). Het verkeer richting Zandvliet kan via een bestaande doorsteek opnieuw gebruik maken van de vernieuwde rijstroken richting Zandvliet.
Door deze maatregel wordt de verkeersdruk ten noorden van het sluizencomplex verlicht en zal BASF opnieuw vlotter bereikbaar zijn, aangezien het woon-werkverkeer en vrachtverkeer vooral gebruik maakt van poort 6. De verkeerslichten ter hoogte van poort 6 en 7 van BASF worden vanaf zaterdag 23 december terug in dienst genomen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *