Eline Verstraelen is Kapelse sportfiguur en Artgym Kapelse sportploeg

De titel van Kapelse sportfiguur was voor zeilster Eline Verstraelen.

Tijdens het jaarlijkse sportgala, dit jaar in de nieuwe zaal Lux, werden traditioneel de titels uitgereikt van Kapelse sportfiguur en Kapelse sportploeg van het jaar. Ook 84 individuele sporters werden in de bloemen gezet.

Tijdens zijn toespraak wees sportschepen Koen Helsen (Open Vld) op het potentieel aan atleten in Kapellen. “De verkiezing van Kapelse sportfiguur en sportploeg, werd in 1984 gestart en de erelijst is indrukwekkend met daarop verschillende atleten die deelnamen aan de Olympische spelen. Recordhouder met de meeste titels van sportfiguur is judoka Cathérine Jacques met 12 titels gevolgd door wielrenner Mathieu van der Poel met 4 titels. Mathieu is ondertussen verhuisd naar ’s Gravenwezel en kan dus niet meer deelnemen aan de verkiezing. Misschien komt daar wel verandering in. Ik heb namelijk vernomen dat hij plannen heeft om terug te keren naar Kapellen waar volgens hem meer mogelijkheden zijn om te trainen. Bedankt aan alle sporters die straks in de prijzen vallen en ook bedankt aan de vele vrijwilligers, ouders, en begeleiders die samen het perfecte kader voor een atleet realiseren”.

Sportfiguur en sportploeg
Voor de titel van Kapelse sportfiguur waren zes genomineerden. Winnaar werd zeilster Eline Verstraelen. Zij behaalde zilver op het Europese kampioenschap in Athene en traint samen met het Olympisch team en zal deelnemen aan de Worldcup. De tweede plaats was voor zwemster Charlotte Feyen. Zij werd Belgisch kampioen en heeft als jonge zwemster nog heel wat in haar marge. De derde plaats ging naar Raheleh Asemani. Zij behaalde brons op het Europees kampioenschap taekwondo en andere prijzen op internationale wedstrijden. De overige genomineerden waren Danny Van Rompaey, Steven Peersman en Dirk Vander Avert. De titel van Kapelse sportploeg ging naar Artgym. Het trio Amélisse, Lauren en Lore behaalden verschillende titel op buitenlandse internationale wedstrijden. De twee andere genomineerden waren TC Amical Cepa en de ZIK aflossingsploeg. De Kapelse sportraad huldigde de clubs die ook een G-ploeg hebben opgestart. Elke club kreeg bloemen en een cheque van 250 euro. Die was er voor de Pandou Bears en de G-ploegen van Noorse en FC Capellen. Een speciale onderscheiding ging naar de jonge Kapelse ruiter Frederik Mees (15). Hij won de nationale proef voor de beste Belgische ponyruiters op de Kerstjumping Mechelen. De student doet al jaren aan ruitersport en staat ongetwijfeld aan het begin van een beloftevolle internationale carrière.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *