Elf verhalen door 11 Kapellenaren over alles of niets zorgt voor volle zaal Lux

Tot de laatste zetel en extra stoelen waren in zaal Lux bezet.

KAPELLEN – Wat ooit begon met 80 luisteraars voor Kapellen Vertelt is uitgegroeid tot een zaal van circa 500 enthousiaste bezoekers. Elf Kapellenaren brachten op de vooravond van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap evenveel verhalen van maximum 7 minuten.

Het was helemaal niet moeilijk om 11 Kapellenaren te vinden om over alles en niets te vertellen. “Mocht je één of meerdere verhalen niet zo tof vinden, de spreker krijgt maar 11 minuten. Dus dan maar even op de tanden bijten”, zei presentator Christophe Matthijssens. Maar dat viel heus mee.
De verhalen waren zo gevarieerd, straf, humoristisch, ontroerend, zodat iedereen zijn gading vond.

Rudy Staute, huisje vol magie en fantasie.

We pikken er enkele uit. Opener Rudy Staute nam ons mee naar een huisje vol fantasie en magie. Wijkagente Inez Pauwels had enkel plezante en soms minder leuke verhalen over ‘bonte beesten’ bij de politie. Ze had het over een pony in de badkamer, een loslopende struisvogel en een drugsgeit. Te minste dat maakte ze een kerel wijs die verdacht werd van het bezit van drugs.

Inez Pauwels over ‘bonte beesten bij de politie’

De politiepoes.

Bij André De Vleeshouwer kwam je alles te weten over het Beukenhof, ooit verbonden aan verschillende adellijke families en sinds 1974 in gebruik als gemeentehuis.

André De Vleeshouwer over Beukenhof.

Ooit gehoord van de heks van Kapellen. Herman De Meulenaere kwam het uitleggen. Herbert presentator op Radio 2 was de muzikale gast. We kennen hem van onder meer Een ongewone reis en Dans met mij.

Auteur Herman De Meulenaere over de ‘Heks van Kapellen.’

Zo moet de heks eruit gezien hebben.

Later op de avond waren er oer Vlaamse frietjes met mayonaise door te spoelen met een Kapels biertje. (mw)   

foto’s mw

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *