Elektrische wagen stap naar klimaatneutraal Essen

elektrische-wagen
Essen wil tegen 2020 haar broeikasgasuitstoot reduceren tot nul. Een eerste stap werd een half jaar geleden gezet met een elektrische bakfiets. Sinds kort is er een elektrische wagen aan het wagenpark toegevoegd.
In juli 2012 begon de gemeente met het ophalen van zwerfvuil en het leegmaken van vuilbakjes met een elektrisch aangedreven bakfiets. Meer dan 5.000 km werd sindsdien al met deze bakfiets afgelegd.
Elektrische wagen
Sinds kort beschikt Essen over een elektrische wagen voor haar administratief personeel. Deze least de gemeente 16 maanden lang van Infrax in het kader van een proefproject dat meer inzicht wil krijgen in de voor- en nadelen van elektrisch rijden. Na deze periode kan de gemeente de wagen aan restwaarde overkopen.
Met het inzetten van elektrische voertuigen wil de gemeente Essen haar broeikasgasuitstoot verminderen. Ze zal hiervoor maximaal inzetten op het verminderen van haar uitstoot, vervolgens zal ze hernieuwbare energie inzetten en tot slot overblijvende fossiele brandstoffen zo zuinig en efficiënt mogelijk gebruiken.
Vanaf 2020 zal Essen de overblijvende emissie compenseren. Een broeikasgasinventaris, die in 2013 zal worden opgemaakt, zal inzicht geven in de uitstoot van de gemeente. Dit wordt de basis om efficiënte maatregelen af te bakenen en uit te voeren.  

Meer info?
Milieudienst
03 670 01 47 –” duurzaam@essen.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *