Elektrische deelfietsen in Stabroek

STABROEK/HOEVENEN/PUTTE – In de zomer van 2022 kan je in de gemeente Stabroek gebruik maken van de oranje elektrische deelfietsen van Donkey Republic.

Vanaf de lente van 2020 vind je de typische oranje fietsen Donkey Republic terug in de Vervoerregio Antwerpen en enkele aangrenzende gemeenten.  Naast het basiswerk dat vanuit de Vervoerregio wordt uitgerold zal de gemeente Stabroek investeren in een aanvullend netwerk elektrische fietsen op belangrijke mobiliteitsknooppunten.  

“Onder goede begeleiding van Lantis zijn de eerste stappen alvast gezet” , zegt Sarah Demartelaere schepen van mobiliteit. “Het is de bedoeling dat er op zes plaatsen in onze gemeente infrastructuur wordt geplaatst voor de elektrische fietsen. We gaan voor hubs aan het Kooike in Putte, het centrum van Stabroek, aan de firma Aertsen in het Laageind, op het Marktplein in Hoevenen aan de Krekelberg en ’s Hertogendijk in Hoevenen. Als Ekeren mee op de kar springt komt er nog een punt aan het Klein Heiken”.  

“Lantis installeert 25 elektrische fietsen. De gemeente investeert in nog 14 fietsen extra waar een prijskaartje aanhangt van 1000 euro per fiets per jaar.  In ruil onderhoudt Lantis de elektrische fietsen.  Mochten de deelfietsen een succes zijn, kunnen we nog altijd uitbreiden. Voorlopig hebben wij een contract met Lantis voor 5 jaar”, zegt Sarah.

“De elektrische deelfietsen zijn een perfecte aanvulling voor de langere afstanden of een duurzame verplaatsing binnen eigen dorp.  Een rit kost 3 euro voor 30 minuten. Je kan ook een lidmaatschap voor een maand aanvragen waarbij je 40 trips kan doen aan 72 euro. Met een jaarabonnement kan je 400 trips doen aan 600 euro”, aldus de schepen.

April/mei van volgend jaar worden de basiswerken uitgevoerd. In augustus volgen de aanvullende werken en worden de fietsen geleverd.

© Donkey Republic

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder