Ekerse afstandslopers lopen 1ste marathon van Ekeren

Enkele weken geleden werd ten gevolge van de corona veiligheidsmaatregelen in Antwerpen beslist om de “Antwerp Night Marathon”, die voorzien was op 12 september, af te lassen.
Al vlug hebben de afstandslopers van Atletiekclub Break, kern Ekeren, beslist om een alternatieve marathon te lopen.Op zaterdag 12 september 2020 organiseren ze, in clubverband en volledig conform de corona veiligheidsmaatregelen, een eerste Ekerse Marathon.
Hieraan zullen een 10-tal lopers deelnemen. Start wordt gegeven vanaf 16h00 in het Veltwijckpark. Om de 5 minuten zullen 2 lopers starten.
Het parcours bestaat uit een toer van 30km via Kapellen en Stabroek naar Berendrecht en terug naar Ekeren, waar nog 3 plaatselijke ronden gelopen worden (Dorpstraat – Driehoekstraat – Fietsostrade Bund – Statiestraat – Station – Veltwijcklaan – Alfons Jeurissenstraat en terug K.K.plein).
De lopers worden vanaf 19h15 terug in Ekeren verwacht om aan hun 3 plaatselijke ronden te beginnen. Aankomst van de marathon op het Kristus Koningplein is voorzien tussen 20h00 en 21h00.
Tevens zullen een 6-tal lopers 30km lopen (3/4marathon), die in Ekeren omstreeks 18h30 worden verwacht voor 2 plaatselijke ronden.

Supporters zijn zeker welkom, maar dienen zich volledig aan de corona veiligheidsmaatregelen te houden.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *