Ekers journalist Jan Brusselaers overleden

In residentie Den Brem te Rijkevorsel overleed op 22 december de Ekerse journalist en schrijver Jan Brusselaers, echtgenoot van Rachelle Capiteyns. Hij werd geboren te Antwerpen op 5 maart 1925

Jan Brusselaers begon zijn  journalistieke loopbaan als redacteur van Het Handelsblad, dat later opging in Het Nieuwsblad. Voor de krant maakte hij verscheidene grote reizen, sommige in gezelschap van collega’s als Luc Van Gastel en Louis De Lentdecker. Dat leverde niet alleen lezenswaardige artikelreeksen op maar ook verscheidene boeken.
De overledene was ook medestichter van weekblad De Polder, samen met Stan Hendrickx. De jongste jaren was hij niet meer actief in de journalistiek of als auteur   en leefde hij samen met zijn vrouw Rachel rustig in hun huis te Ekeren.

De plechtige uitvaartliturgie  vindt plaats op donderdag 29 december  om 11.00 uur in de parochiekerk van   Sint-Lambertus te Ekeren-centrum.  Aan zijn vrouw en familie biedt de redactie van ons blad haar innige wensen van deelneming aan in de rouw die hen treft. Dat hij in vrede moge rusten. (SDL)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *