Ekeren zet 53ste scouts Mariaburg in de bloemetjes

De scouts van Mariaburg werden ontvangen in kasteel Veltwijck n.a.v. het 80 jarig bestaan

EKEREN – Op 21 juni 1941 is in Mariaburg de 53ste Scouts van Sint-Mariaburg ontstaan. Vorig jaar vierde de scouts dus zijn 80-jarig bestaan. Door de toenmalige coronamaatregelen kon het district de jeugdbeweging nog niet ontvangen. Op zaterdag 15 oktober maakte het bestuur dat goed met een ontvangst in kasteel Veltwijck.

Ondertussen bestaat de 53ste scouts van Sint-Mariaburg al 81 jaar, maar het districtsbestuur vond toch nog een gepast moment om het 80 jaar bestaan te vieren met de leidingsploeg van de scouts, in kasteel Veltwijck. “In volle oorlogsperiode is de scouts opgestart en 81 jaar later zijn er veel kinderen lid geweest en veel leiding die zich daar over ontfermd hebben”, vertelt schepen van Jeugd, Fabienne Van Damme (Vooruit). “Nu zijn er meer dan 200 leden, een grote scoutsgroep. Het is super dat dankzij jullie de jeugdwerking, meer bepaald de scouting, leeft in Ekeren en in Mariaburg.”

In 80 jaar tijd is er volgens de schepen op één vlak niet veel veranderd. “Het is mooi om te zien dat de verbinding tussen jong en oud nog steeds nodig is, zeker in deze tijden.” En daarvoor wil ze graag de scouts van Sint-Mariaburg bedanken. “Jullie zijn een belangrijke schakel in het leven van de kinderen en jongeren in ons district. Bedankt voor jullie inzet.”

Burgemeester Koen Palinckx (N-VA) nam ook even het woord. “Eindelijk is het ervan gekomen. Ondertussen bestaan jullie al 81 jaar, maar die 80ste viering blijft een memorabele mijlpaal”, begint de burgemeester. “29 juni 1941. Het blijft een bizarre datum, toen acht jonge mensen een scoutsgroep oprichtten in volle oorlogstijd. Die scoutsgroep werd op een korte tijd een groot succes.” En dat is volgens de burgemeester nu nog steeds het geval. “Jullie zijn dankzij jullie enthousiaste medewerking aan activiteiten in het district niet weg te denken uit Mariaburg. Met het grote ledenaantal bewijzen jullie ook dat jullie springlevend zijn.”

Net zoals de schepen van Jeugd, wil de burgemeester de scouts hen graag bedanken voor hun engagement in het district. “Het blijft fantastisch dat jullie ervoor zorgen dat kinderen en jongeren een dag naar buiten kunnen, weg van huis, om te ravotten en te spelen. Ik wens jullie dan ook nog vele jaren toe.” De scouts kreeg nog een oorkonde als geschenk en nadien werd er veel bijgepraat tijdens een receptie in de trouwzaal van het Veltwijckkasteel.

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder