Ekeren Sport en Dorpsdag Ekeren geannuleerd

De coronamaatregelen brengen voor iedereen heel wat veranderingen en onzekerheden met zich mee. De verspreiding van COVID-19 in België gaat de gezondheid van iedere Belg aan. Heel wat organisatoren zien zich noodgedwongen genoodzaakt om evenementen te annuleren. Uit voorzorg annuleert het Ekerse districtsbestuur alvast ook enkele grootschalige evenementen en activiteiten waaronder twee grote publiekstrekkers: Ekeren Sport! en Dorpsdag Ekeren.

Op 1 mei zou Ekeren Sport! aan zijn 7de editie toe zijn. Dit grootse sportevenement trekt veel Ekerenaars en inwoners van de omliggende gemeenten waardoor de verspreiding van COVID-19 reëel is. Het district besliste daarom om het evenement dit jaar af te gelasten en mikt op een knallende editie op 1 mei 2021.
Atletiekclub Break besliste, na afgelasting van alle Kom op tegen Kankeractiviteiten, om de Kom op tegen Kankerloop, gekoppeld aan Ekeren Sport!, te annuleren.

Ook de Ekerse Dorpsdag op 7 juni, die vanaf 2020 door het district georganiseerd zou worden, kan dit jaar jammer genoeg niet plaatsvinden. Vanuit dezelfde bezorgdheid annuleert het districtsbestuur dus ook noodgedwongen dit evenement. De handelaars, ondernemers en verenigingen worden hierover ingelicht via een persoonlijk bericht.

Het districtsbestuur neemt deze spijtige beslissingen rekening houdend met de actuele vooruitzichten van de medische sector in verband met de coronacrisis. Ook wanneer er een piek in het aantal besmettingen bereikt wordt en er verbetering in zicht is, blijft voorzichtigheid geboden, zeker bij grote evenementen die veel mensen samenbrengen. Verder kwam een degelijke voorbereiding van evenementen van dergelijke omvang door de huidige omstandigheden zwaar onder druk te staan. Het districtsbestuur kiest ervoor kwaliteitsvolle, sterke en attractieve activiteiten voor zijn inwoners te organiseren.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *