Ekeren haalt keizer rolstoelen binnen

Pierre Van Bogaert werd keizer van het rolstoelgansrijden

De 80-jarige Pierre Van Bogaert, die De Lustige Gans Ekeren vertegenwoordigde, werd zondag 19 februari de nieuwe keizer in rusthuis Monnikenhof te Berendrecht. Even over halfvier trok hij de kop van de nepgans na een strijd die uitgevochten werd in rolstoelen door bejaarde “ruiters” van de negen Polderse maatschappijen. De “echte” keizer Sven van Bouwel uit Hoevenen kroonde hem en omhing hem met de keizerlijke mantel. Pierre Van Bogaert is afkomstig van Zandvliet, waar hij lid was van de plaatselijke Gans. Hij was specialist in het vasthouden van paarden bij het bezoek aan cafés.
In het Monnikenhof was veel volk komen opdagen. Voor het spel begon werd de uittredende koning Rik Pepermans (90) uitgehaald. In stoet, begeleid door de North Antwerp  Streetband ging het vervolgens naar de cafetaria (de vroegere kapel) waar de strijd zou plaatsvinden en waar een uitbundige sfeer heerste. Rik Hendrickx zorgde voor commentaar. Ludo Kouwenbergh was garde en deelde boetes uit. Staf Verhoeven was snijmeester en leidde het spel in goede banen. Het personeel dat in de kielen van de overeenstemmende maatschappijen was gekleed, speelde “paard” en duwde de rolstoelen.  De oudste ruiter was Milleke Scoliers (92) die Stabroek vertegenwoordigde. Van de negen waren er drie vrouwen. (sdl)
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder