Eindelijk koningskroon voor Gerrit!

Koning Gerrit met vriendin An en zoontje Mathijs

 


Niemand had dit scenario kunnen voorspellen. Een ruiter die in de voorlaatste ronde een ferme val van zijn paard maakt, groggy opstaat en wordt ondersteund, een ronde later het ganzenkopje trekt.
Dit overkwam de ‘chouchou’ van de gansrijders van Stabroek, met name Gerrit Daems,  op zondag 11 februari in de Dorpsstraat te Stabroek.  Nadat Peter Peeters het net van de gans trok werd er nog een ronde gereden, waarin Gerrit zwaar ten val kwam.  Toen de ontknoping van het ganzenrijden nabij kwam dacht iedereen dat het voor Gerrit over was, maar nee hoor! Zo fier als een pauw, volledig gefocust op het ganzenkopje, zat hij terug in het zadel en wist met volle kracht het kopje te trekken. Een enorme ontlading volgde niet alleen van ruiter Gerrit, maar ook van alle omstanders.
Het was Gerrit zijn 29ste deelname en de eerste keer dat hij koning werd. Gerrit, 47 j, is chemiearbeider en woont in Zandvliet. Zijn vriendin An Lauryssens en zoontje Mathijs waren dan ook door het dolle heen! Daarnaast is Gerrit secretaris van de Koninklijke Ganzenrijdersmaatschappij Stabroek.
Gerrit had overwogen om er mee te stoppen, maar nu moet hij zeker nog een paar jaartjes verder! Misschien is nu de ban verbroken en wordt hij in Berendrecht keizer! Wij duimen alvast!
De koning werd gevierd in de Rosmolen waar vele ruiters van bevriende maatschappijen Gerrit kwamen feliciteren.
Nog enkele weetjes: dit jaar reden er 35 ruiters mee. Er waren 2 nieuwkomers Josh Van Beeck en Koen Mennes. Er staan nog  29 ruiters op de wachtlijst. Dit jaar droeg Lukas Hendrickx de vlag. Doktoor Tom had een specialleke bij voor de ruiters nl. een Palinka, een vruchtenbrandewijn uit Hongarije. En dat ging er vlotjes in! Paul Hendrickx was ook weer trouw op post om het gansrijden met de nodige uitleg te omkaderen.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *