Einde werken Hoogeind in zicht

aanleg hoogeind


Op maandag 4 mei 2015 zal het Stabroekse Hoogeind terug open zijn en dit tot aan Driehoek in Putte. Momenteel is men bezig met het leggen van de laatste lagen asfalt en moeten de wegmarkeringen nog aangebracht worden. Wel zullen er de eerste weken nog enkele werken moeten gebeuren, zoals het plaatsen van verlichting en het afwerken van de bermen en grachtkanten.
Hierdoor zal er nog lichte hinder kunnen zijn tussen 9 en 15 uur.
Nieuwe omleiding
Per 4 mei zullen er dan ook nieuwe omleidingen gelden. Het Hoogeind zal wel al in beide richtingen kunnen gebruikt worden en dit tot aan Driehoek.
De nieuwe omleiding zal als volgt gelden :
· Het autoverkeer – 3,5 ton wordt in beide richtingen rond Driehoek, dat gesloten wordt voor het verkeer (uitgezonderd voor aangelanden en bestemmingsverkeer voor handelaars) omgeleid. In richting van de haven gebeurt dit via Ertbrandstraat, AC Swinnesstraat (eenrichtingsverkeer), Plantinlaan en Hoogeind.
· In omgekeerd richting via Hoogeind, Plantinlaan, Kasteeldreef(eenrichtingsverkeer), Moretuslei en Ertbrandstraat. In Ertbrandstraat komt een tijdelijke regeling met verkeerslichten om de doorstroming in beide richtingen optimaal af te stemmen, maar omwille van het volume zullen er langere wachttijden ontstaan.
· Het doorgaand vrachtverkeer + 3,5 ton wordt verboden op deze omleiding, enkel bestemmingsverkeer voor laden en lossen is toegelaten.
Het Oud Broek zal terug geknipt worden zoals voorheen.
Een nieuw Hoogeind
Het nieuw heraangelegde Hoogeind oogt mooi en straalt rust uit. Hopelijk gaan de nieuw aangeplante bomen allen in de groei en als daarbij de bermen nog groen zullen zijn, zal het resultaat mooi zijn. Wie echter dacht de de Noordbeek in al zijn glorie zou terugkomen, komt wel enigszins bedrogen uit, op het ganse traject Hoogeind is de Noordbeek amper voor een paar 100 meter zichtbaar en dan nog herleid tot een beekje van 80 cm breed.
“De heraanleg van Laageind en Dorpsstraat staat nog steeds op de planning voor 2019”: zei schepen Sam Gabriels nog op de gemeenteraad van april op een vraag van SP.a.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *