Eeuwelinge Germaine Janssens gevierd in Berendrecht


In het WZC Monnikenhof werd zondag 2 februari de honderdjarige Germaine Janssens gevierd. De eeuwelinge was omringd door tal van familieleden, kinderen, klein- en achterkleinkinderen. Regioverantwoordelijke Frank De Roeck van het Zorgbedrijf huldigde de eeuwelinge. Het districtsbestuur sloot zich aan in de persoon van schepen Nathalie Aertssen die onder meer bloemen overhandigde.
Uit de feestrede leren wij dat Germaine 100 jaar geleden werd geboren op het Kiel. Op 20-jarige leeftijd huwde ze met meubelmaker Fons Voet uit Borgerhout. Er kwamen 2 kinderen die op hun beurt voor 4 kleinkinderen en elf achterkleinkinderen zorgden. Germaine bleef werken tot haar 60-ste in een grafisch bedrijf. Op 75-jarige leeftijd verloor ze haar man. Na een verblijf in een serviceflat in Borgerhout, verhuisde zij naar het WZC Monnikenhof in Berendrecht, dichtbij haar dochter Maria.  De receptie van de directie groeide uit tot een feestelijke gebeurtenis die gevolgd werd door een feestmaal voor de jubilarisse en de familie. Een afvaardiging van Ziekenzorg onder leding van Meintje Helsen kwam gelukwensen.
Opvallend: geholpen door kleindochter Ilse Beeckman gebruikte de honderdjarige zondagmorgen een skypeverbinding om met haar zuster Isa in het Franse Antibes te praten. De klank kwam wel door, maar het beeld niet. ‘Dan probeer ik straks opnieuw’, zei de eeuwelinge die nog goed gezond is en mooi en helder Nederlands spreekt. (sdl)
Fam!ilieleden en vrienden stonden wat graag mee op de foto rond de 100-jarige
Familieleden en vrienden stonden wat graag mee op de foto rond de 100-jarige

 

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *