Eerste kleutergansrijden in Stabroekse Sint-Catharinaschool was schot in de roos

spotlight

De drie mini gansrijderskoningen werden op de schouders gehesen

[Not a valid template]


 
 
Vandaag vrijdag 29 januari werd voor de eerste keer gansrijden georganiseerd in de jongste kleuterklasjes van de Vrije School Sint Cahatharina te Stabroek. Juf Veerle, Goedele en Karen, mooi uitgedost in een gansrijdersvestje, konden de kinderen de afgelopen dagen enthousiast maken om hun best te doen om er voor te gaan. Tijdens hun uurtje lichamelijke opvoeding streden de kinderen om beurten in de turnzaal voor de titel van ganzenkoning.
Veerle Nonneman, zelf een hevig supporter van het populaire ganzenspel in onze regio, kwam dit te weten en schoot ter hulp. Bij alle verenigingen haalde ze gepaste kledij op zodat verschillende kindjes getooid waren in de ‘echte’ klederdracht. Er werden sympathisanten opgetrommeld en als hoogtepunt was er een ganzenrijder te paard die ter plaatse tot koning werd gekroond. Gelegenheidskoning was Jerry Adam die al vier jaar meerijdt in Stabroek maar nog niet de kans had om de kop te trekken. Toen hij de speelplaats kwam opgereden onder de tonen van ‘Leve ons koning en hij mag er wezen’ en luid geklap van de enthousiaste menigte, was hij verbaasd toen hij zijn eigen zoon Bazil opmerkte gehuld met mantel en kroon. Bazil Adam, zoon van Jerry en Sharon De Nil was één van de kinderkoningen. Thibo Eijsackers, zoon van Kevin en Stefanie Pauwels en Lars Aendekerk, zoon van Dennis en Miranda Eikema waren de twee andere. De papa’s van de drie kleine ganzenkoningen zijn alledrie actieve ganzenrijders: Jerry Adam en Kevin Eijsackers in Stabroek en Dennis Aendekerk is zelfs al twee keer koning geweest in Lillo. Maar ook de andere gansrijdersmaatschappijen waren goed vertegenwoordigd, zelfs de vrouwengans. Een rondedans op de speelplaats met gans de groep maakte het feestje compleet. Alle kleuters kregen na afloop nog een snoepzakje.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder