Eerste Internationale Taptoe in Lotto Arena


Zeven orkesten en zes showgroepen uit de hele wereld komen het beste van zichzelf geven op de eerste ,,Internationale Indoor Taptoe’’ in de Antwerpse Lotto Arena. Ongeveer zevenhonderd artiesten zullen op vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober drie shows geven waarbij muziek centraal staat. Het is de eerste indoor taptoe die op dergelijke schaal in ons land wordt georganiseerd.
Organisator van dit nieuwe muzikale gebeuren is het ,,Nederlandse International Music Festival’’. Klaas Rozema van de organisatie hoopt met de taptoe de belangstelling voor muziekverenigingen te doen toenemen. ,,Taptoes blijven het meest bijgewoonde, en toegankelijkste, muziekevenement. Bedoeling is de Antwerpse indoor taptoe te laten groeien en jaarlijks te herhalen. De locatie in de Antwerpse Lotto Arena is uitstekend en in de omgeving zijn voldoende overnachtingfaciliteiten voor de ongeveer 700 artiesten aanwezig. De samenstelling van het programma staat garant voor entertainment in de ruimste zin van het woord. Het is een familie-evenement voor alle leeftijden van 8 tot 88 jaar’’.
Internationaal gezelschap
Zeven muziekkorpsen en zes showgroepen passeren de revue. Zij brengen zo veel mogelijk muzikale variatie, gekruid met veel show en acrobatie. De verscheidene muzikale ensembles komen vanuit alle windrichtingen. Vanuit België en Nederland uiteraard, maar ook vanuit Duitsland, Oostenrijk, Engeland, Noorwegen, Estland, Mexico, Italië en Nieuw-Zeeland. Ook de visuele acts zijn internationaal. Ten slotte komen er twee geschoolde zangers, één uit Nieuw-Zeeland en één uit Engeland. Het programma is zo samengesteld dat alle leeftijdsgroepen ruimschoots aan bod komen. De presentatie is in handen van Carl Huybrechts die de show op een humoristische manier aan elkaar zal praten. De Koninklijke Muziekkapel Politie Antwerpen geeft de taptoe een plaatselijk tintje. De muziekkapel bestaat uit 60 muzikanten, zowel politiemensen als burgers. De spectaculaire finale, met alle deelnemende muziekkorpsen, zal trouwens geleid worden door dirigent Dirk Acquet van de Antwerpse muziekkapel. De eerste Internationale Taptoe heeft plaats in de Lotto Arena in Antwerpen op vrijdag 12 oktober om 20u en op zaterdag 13 oktober om 14 en 20 uur. De ticketverkoop is open en kosten, afhankelijk van de plaatsen in de zaal, 25, 30, 35 of 40 euro. Groepskortingen zijn mogelijk. Reserveren kan via Tele Ticket Service 070/345.345 of www.teleticketservice.com en www.lotto-arena.be


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder