Eerste fase werken Moerkantsebaan van start op 3 juni

Moerkantsebaan-2


De werken aan de Moerkantsebaan gaan vanaf 3 juni 2013  van start. Om verkeershinder tot een minimum te beperken, wordt er in verschillende fases gewerkt. Fase 1 gaat dus van start op 3 juni. De werken in deze fase vinden plaats vanaf Hemelrijk tot aan de Spillebeek. Tot en met 29 juli zal verkeer via de Moerkantsebaan mogelijk blijven, maar moet er rekening worden gehouden met verkeerslichten die het verkeer beurtelings doorlaten. Vanaf 30 juli wordt er gewerkt met omleidingen.
In Fase 1 wordt het eerste deel van het fietspad aangelegd tot aan de Spillebeek. Bovendien wordt de gehele schoolomgeving van de Sint-Jozefschool veiliger gemaakt, bijvoorbeeld door de aanleg van een middengeleider. Verder worden alle kruispunten met de Moerkantsebaan aangepast, worden alle huizen aan de Moerkantsebaan aangesloten op het rioleringsnetwerk en voeren verschillende nutsmaatschappijen uitbreidingswerken werken uit (telefoon, water, gas, …).
Fase 1 – juni tot 29 juli
: Fase 1 van de werken kan opgedeeld worden in de periode voor en na het bouwverlof. Vanaf 3 juni tot en met maandag 29 juli kan al het doorgaand verkeer nog gebruik maken van de Moerkantsebaan. Verplaatsbare verkeerslichten laten het verkeer beurtelings doorstromen. Essen-Hoek is dus redelijk vlot bereikbaar en er zijn dan geen omleidingen.
Fase 2 – 30 juli tot eind 2013
: Na het bouwverlof komen er wel verkeersomleidingen. De inwoners en zelfstandigen van deze zone zullen uiteraard met de fiets of auto nog steeds thuis terecht kunnen, mits de nodige aandacht voor de werken in uitvoering. De werken duren dan tot eind 2013. Door slechte weersomstandigheden kan deze datum verschoven worden. Handelszaken, scholen, het sportpark, het Karrenmuseum, het VVV-kantoor en het rusthuis zullen dan ook nog bereikbaar zijn. Doorgaand verkeer richting Nederland of verkeer dat in Essen-Hoek moet zijn, volgt de omleidingen.
Eind juli zijn de details van de omleidingen bekend en wordt hierover gecommuniceerd. Het gemeentebestuur zal nog verdere communicatie voeren via persberichten, de gemeentelijke website, Facebook, werfborden, het gemeentelijk informatieblad en brieven gericht aan de bewoners en handelaars van de Moerkantsebaan en Essen-Hoek.
Meer info?
  openbarewerken@essen.be – 03 670 01 38

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *