Eerste editie van wielerwedstrijden ‘2 Districtenpijl Ekeren-Deurne’

Op zondag 4 juli organiseren vzw Het Klein Verzet en vzw Royal Antwerp Bycicle Club (RABC) de eerste editie van de ‘2 Districtenpijl Ekeren-Deurne’ in samenwerking met stad Antwerpen en uiteraard districten Ekeren en Deurne.
Het betreft twee wielerwedstrijden met start telkens op Kristus-Koningplein in Ekeren en aankomsten in Deurne. Te 11 uur starten de UCI 1.2 Women Elite met plaatselijke ronden tot ongeveer 12.30 uur waarna plaatselijke ronden in Deurne van 12.50 uur tot aankomst rond 14.15 uur. Te 13.15 uur starten de UCI 1.2 Men Elite met plaatselijke ronden tot ongeveer 15 uur waarna plaatselijke ronden in Deurne van 15.20 uur tot aankomst rond 17.15 uur.
Ter omlijsting wordt ook een koers voor nieuwelingen gestart te 16 uur op het K-K-plein met enkel plaatselijke ronden in Ekeren en aankomst rond 17.30 uur in Dorpsstraat. Natuurlijk zijn een aantal straten op het parcours verkeersvrij en is er tijdelijk parkeerverbod op zondag in Dorpsstraat/Kristus-Koningplein, Markt, Klein Hagelkruis, Pastorijveld, August Scheyvaertslaan en Kannekenslaan. Tijdens de opbouw van 6 tot 10 uur en de afbraak van 18 tot 20 uur kan er hinder zijn in de omgeving van Dorpsstraat en Kristus-Koningplein. Ook het openbaar vervoer zal hinder ondervinden en daarvoor wordt best website www.delijn.be geraadpleegd. (jdh)

Terrasconcerten
Tussen de presentaties van de deelnemers door kan je genieten op een coronaproof terras waar je in het kader van de Vlaamse feestdag verwend wordt met Nederlandstalige groepen zoals VeloDrum, The Bonnie Blues met ‘Morgen gaat het beter’ en de Eenzaam Zonder Jou Band met Loes Van den Heuvel. De prijsuitreiking nieuwelingen is voorzien om 18.15 uur.
Het feest is gratis wel reserveren via www.252cc.be

De Ronde Leeft!
Nu er opnieuw een koers door Ekeren rijdt, is het hoog tijd om ons geheugen op te frissen. In ‘De Ronde Leeft!’ graaft Geert Vandenbon, medestichter van het Centrum Ronde van Vlaanderen te Oudenaarde, in de ruim 100 jarige geschiedenis van de Ronde.
Vergezeld van sprekende beelden, pakkende herinneringen, originele weetjes, feiten en cijfers schetst Vandebon een beeld van het parcours, de hellingen en kasseien, over het prille begin met stichter Karel Van Wijnendaele, over Vlaanderen in de 20ste eeuw, over de groei, de bloei en moeilijker tijden van de Ronde, over kampioenen als Schotte, Merckx en Boonen maar ook over de Ronde in de 21ste eeuw.
De voordracht wordt afgewisseld met liedjes over de koers. Niet enkel voor wielerfreaks, maar ook voor wie oog en oor heeft voor het grotere verhaal.
De voorstelling gaat door op donderdag 8 juli, aanvang: | 20 uur in Academie Ekeren, Ferdinand Pauwelsstraat 102. De voorstelling is gratis wel reserveren via www.252cc.be 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder