Eerste cambio-standplaats in Ekeren

cambio
Dinsdag 17 mei opende de eerste cambio-standplaats in de Frans Harrewijnlaan te Ekeren in aanwezigheid van Koen Kennis, schepen voor mobiliteit; Koen Palinckx, districtsvoorzitter Ekeren; Tamara Heynen, districtsschepen voor mobiliteit, en Geert Gisquière, verantwoordelijke cambio Vlaanderen. Cambio is nu in acht van de negen Antwerpse districten aanwezig, behalve in Berendrecht-Zandvliet-Lillo.
In 2006 startte cambio-autodelen – in samenwerking met het stadsbestuur – op in Antwerpen.  “Om Antwerpen actief en bereikbaar te houden, moeten we kijken naar alternatieve vervoersmiddelen zoals autodelen. Een deelauto kan een perfect alternatief zijn voor mensen zonder eigen auto of voor gezinnen die af en toe een tweede auto gebruiken. Als stad hebben we samen met het district aangedrongen om ook de Ekerenaar toegang te geven tot dit alternatief. We verwachten dat cambio ook in Ekeren aanslaat en kijken uit naar extra plaatsen in Ekeren-centrum.”  aldus schepen voor mobiliteit Koen Kennis:
“Met deze cambioplaats onderstrepen we de keuze voor slimme mobiliteit. Eén deelwagen kan tot 14 andere wagens van de baan nemen. Dat is goed voor het leefmilieu én voor de parkeerdruk” benadrukt Koen Palinckx, districtsvoorzitter Ekeren.
“Een leefbaar, duurzaam en sociaal Ekeren, daar past cambio perfect in. Dankzij autodelen verlaagt de druk op ons publiek domein, bovendien behoort zoeken naar een parkeerplaats tot het verleden. Cambio krijgt dan ook onze volledige steun en hopelijk kunnen we snel een tweede standplaats bijplaatsen.”,  Tamara Heynen, districtsschepen voor mobiliteit district Ekeren.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder