Eerste bollen van 'Tulpenjaar' geplant

Vrijdagmiddag 28 oktober werden op een veld achter de dorpsdijk van Berendrecht de eerste tulpenbollen geplant voor het Tulpenjaar 2012. Dat gebeurde door districtsburgemeester Marcel Bartholomeeussen en stadsschepen Guy Lauwers.

De twee ‘planters’ werden gevolgd door tientallen senioren en andere inwoners van het Polderdistrict. Die plantten, voorzien van handschoenen en roodwitte mutsen, 20 bakken vol bollen op de toegangsweg naar het plantveld rechtover de garage Kerschot.

Gratis tulpen
Daar stonden tractoren klaar die machinaal tulpenbollen zouden planten. Niet alleen daar, maar later ook binnen het domein van de Bomenbank, waar een pluk- of snijveld werd aangeplant. Later zullen de bewoners van Berendrecht-Zandvliet-Lillo hier tulpen kunnen knippen om er mooie boeketten mee te vormen. In het totaal worden door het district meer dan 160.000 bollen geplant, terwijl er voordien al 33.000 werden aangebracht door de diensten in straten, pleinen en perken.
Volgend jaar in de lente zullen de Polderdorpen vol tulpen staan. Een herinnering aan de vroegere tulpenvelden die voor en na de oorlog zoveel volk naar de regio trokken en die veel mensen werk verschaften. Een aantal van hen was bij de planting aanwezig.

Tulpenjaar

Marcel Bartholomeeussen en Lauwers herinnerden aan deze periode. Die gaf aanleiding tot het organiseren van het ‘Tulpenjaar’. Ook het feit dat in 2012 het 450 jaar geleden was dat de eerste tulpenbollen voor Europa toekwamen in de haven van Antwerpen. Dat was 40 jaar vooraleer de  bloembollen in Amsterdam arriveerden.
Tijdens het Tulpenjaar zal een schitterend programma met allerlei aan de tulpen gelinkte evenementen worden opgevoerd. Daarover en alles wat er rond zit brengen we meer gegevens in een verdere aflevering. (zie ook De Polder Magazine nr 22). SDL


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder