Een warme kerst voor iedereen

Nico Vermeulen, De Sociale Kruidenier De Molen, KWB Stabroek en leerlingen van GOTAK Stabroek verzorgden de feestelijke maaltijd

STABROEK/HOEVENEN – Nico Vermeulen, van Coating Vermeulen, heeft zich opnieuw van zijn sociale kant laten zien. De Stabroekse ondernemer werkte samen met de Sociale Kruidenier de Molen en met KWB afdeling Stabroek om, wie het moeilijk heeft, op vrijdag 22 december een mooi kerstfeest te bezorgen in zaal Rosmolen te Stabroek.  “We willen de mensen bij elkaar brengen en samen feest vieren”, zegt de ondernemer Nico.

Met deze kerstactie is Nico niet aan zijn proefstuk toe. Enkele jaren geleden stelde hij al voedselpakketten samen en zamelde hij met zijn zoon winterjassen in die uitgedeeld werden aan daklozen in Antwerpen.

“Bij de bedeling van de voedselpakketten ging ik te raden bij de Sociale Kruidenier in Stabroek. We vonden de perfecte samenwerking. Ook bij dit kerstfeest werkte ik samen met hen.  Zij zijn tenslotte de meest geschikte personen die weten wie nood heeft aan wat extra steun.  De kookploeg van de KWB zorgt voor een lekker menu”, zegt Nico.  KWB koppelde er meteen haar kerstfeest aan. Samen met leden van de KWB en klanten van de Sociale Kruidenier schoven er 95 personen hun voetjes onder de tafel.

De Rosmolen werd feestelijk versierd door leerlingen van het gemeenschapsonderwijs  GOTAK, campus Stabroek. “We werken in 2 ploegen”, zeggen de leerkrachten  Veerle Heirman en Saskia Van Hooydonk. “De leerlingen volgen de richting  Zorg en Welzijn en assistentie in wonen, zorg en welzijn. De eerste ploeg versierde de zaal, de twee ploeg verzorgt de bediening aan de tafels’.

De samenwerking werd enorm geapprecieerd. De aanwezigen kregen bij aanvang een aperitiefje met een hapje en konden verder genieten van koolrabi roomsoep, kalkoenstoofpotje met wintergroenten en aardappelbolletjes om af te sluiten met Normandische appel met zoute karamelsaus en ijs.

Een mooi en warm gebaar in deze kerstperiode. Tenslotte verdient iedereen een warme kerst!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder