Een veiligere schoolomgeving in de Ganzendries


De gemeente Kalmthout investeert in veilige schoolomgevingen. In 2021 was de Ganzendries aan de beurt, waar De 4Sprong en het Erasmusatheneum gevestigd zijn. “De rijweg werd volledig anders en veiliger ingericht en er is nu ook een parking voor de medewerkers van de scholen op het schooldomein zelf,” vertelt schepen van openbare werken Jan Oerlemans.

In april 2021 startte aannemer Van Den Bogerd, in opdracht van de gemeente Kalmthout, met werken in en rond de Ganzendries. “Naast het veiliger maken van de schoolomgeving en de aanleg van een parkeerruimte op het schooldomein, legden we als gemeente samen met rioolbeheerder Waterlink een gescheiden rioleringsstelsel aan. De werken zijn sinds eind november afgewerkt. Enkel de nieuwe bomen moeten de komende weken nog aangeplant worden,” weet burgemeester Lukas Jacobs.

Vlotter en veiliger parkeren
“De rijweg werd volledig anders ingericht. Aan de kant van de school ligt er een voetpad vanaf de Kapellensteenweg tot aan de Anjelierenlaan. Dat voetpad kunnen schoolkinderen gebruiken op weg naar school”, gaat Jacobs verder. “De parkeerplaatsen in de straat liggen langs de rijweg. Dat zorgt voor vlotter en veiliger in- en uitrijden en een beter zicht op de fietsers. Er blijven voldoende parkeerplaatsen over voor de ouders en voor de buurtbewoners.”

Zichtbare oversteekplaatsen
“Leerkrachten en ander personeel van de scholen parkeren nu op een nieuwe, ruime parking op het schooldomein en dus niet meer in de Ganzendries”, pikt Jan Oerlemans in. “Die parking is toegankelijk vanuit de Kijkuitstraat met toegang via het Erasmuspad. Dat pad is tot net na de oprit van de parking verbreed en als fietsstraat ingericht. De toegangen tot de school zijn op de rijweg geaccentueerd door een ander patroon en kleur in de klinkers. Zo zijn ook de zebrapaden beter zichtbaar.”

De werken namen zo’n zeven maanden in beslag en kostten 800 000 euro.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.