Een pluim voor Stabroekse vrijwilliger tijdens de nieuwjaarsreceptie

Voor de 13 de keer had in Stabroek een nieuwjaarsreceptie plaats. Zaal Moorland liep hiervoor mooi vol en er gingen allerhande wensen over en weer. De drank smaakte en de sandwiches waren voor sommigen welgekomen.

Burgemeester Alida De Bie nam het woord en begon met iedereen zoveel geluk te wensen dat je het geluk kan delen. Naar goede traditie blikt de burgemeester op deze ontmoeting even kort terug op het voorbije jaar. En dat doet ze met enkele cijfers. 235 geboortes waren er, 27 meer dan in 2010. Iets minder huwelijken, maar dat wordt gecompenseerd door meer wettelijk samenwonenden, samen goed voor 114. 140 overlijdens waaronder jammer genoeg toch wel wat jonge mensen.

Enkele plannen voor 2012

Bij het NX-dossier is de studie van het tracé rond en moeten er dit jaar beslissingen vallen. De werken aan de Picolosite kenden vertraging maar de lichten worden weldra geplaatst. In Putte komt het douaneplein en De Frans Hotagstraat zal afgewerkt worden. De politie zal in 2012 een enquête doen bij 1000 burgers over hun veiligheidsgevoel en de werking van de politie. Met die resultaten zullen ze dan aan de slag kunnen.

Jaar van de vrijwilliger

Burgemeester De Bie benadrukte dat 2011 het jaar van de vrijwilliger was. 1 op de 5 Vlamingen maakt zich verdienstelijk als vrijwilliger en in Stabroek zijn dat er dan ongeveer 3600. Velen zijn zelfs actief in meer dan 1 vereniging en ze zijn er ongeveer 8 uur per week mee zoet. De meeste vrijwilligers zijn onder de 25 of boven de 50 jaar. Dat gaat van familiehulp, buurtwerk tot sportverenigingen. Wat beweegt deze mensen toch? Ze zijn de kers op de taart, de cement die de gemeenschap bijeenhoudt. Uit dankbaarheid werden er letterlijk en figuurlijk pluimen uitgedeeld. De schepenen trokken de zaal in met een kleurige bos aan pluimen. Leuk initiatief.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *