Eco-tuindagen van Velt

-velttuin
Ontdek op zaterdag 4 en zondag 5 juni de prachtige ecologische tuin “De Heuvels”  van Velt Polder,  Frans Hotagstraat  te Stabroek en dit in het kader van de Eco-tuindagen van Velt. Op zaterdag 4 juni van 13 00 tot 18 00 uur en op zondag 5 juni van 10 00 tot 18 00 uur.
Op het domein van 1 ha zijn een twintigtal percelen waar onze mensen biologisch tuinieren. Verder zijn er een boomgaard met 200 verschillende appelsoorten, een kruidentuin, een bloementuin, een kikkerpoel, een insektenhotel en een imker met honingbijen.
In het kader van de week van de bij, besteden we speciale aandacht aan deze belangrijke diertjes. Onze imker heeft een fraaie infostand samengesteld en geeft verschillende keren een toelichting.
Uiteraard heeft hij ook honing gemaakt, en andere producten op basis van honing.
Rondleidingen
Op zaterdag 4 juni: rondleidingen in de kruidentuin om  14 u en 16 u. Toelichting over bijen door imker Tomas om 15 00 u. Verder zijn er rondleidingen op het domein om 14 u 30 u en 16 u 30
Op zondag 5 juni: rondleidingen in de kruidentuin om 14 u 45 en 16 u . Toelichting over bijen door imker Tomas om 12 u, 14 u en 16 u. Verder zijn er rondleidingen op het domein om 11 u 30, 13 u 30 en 15 u 30
Ondertussen kan je genieten van een lekker biertje of een ander drankje, en een ecologische pannenkoek, of proef de kruidenkaas, gemaakt met ‘onkruid’. Er zullen biologisch geteelde plantjes van eigen kweek te koop zijn, honing en andere producten op basis van honing, en diverse lekkernijen, bereid door onze Velt-leden.
Info: Erik Jongenelen, voorzitter van Velt  Polder – tel: 0477 99 07 69 – e-mail: erik.jongenelen@telenet.be – Dirk Platteau, voorzitter Tuincommissie – tel: 0475 89 05 07 – e-mail: marodi@telenet.be
Zie ook: www.velt.be/ecotuindagen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder