Duizenden tulpenliefhebbers op derde editie Tulpenpluk

tulpenpluk


Maar liefst 160.000 tulpen stonden zondag 19 april in de tulpenweide te Berendrecht te wachten om geplukt te worden tijdens de derde editie van de tulpenpluk. Het was een uitgelezen dag, de zon was van de partij en de tulpen stonden in al hun pracht te bloeien.
Meer dan 15.000 plukkers  kwamen afgezakt naar de weide aan de Bomenbank. Het tulpenpendeltreintje  en  de huifkar reden dan ook gedurig heen en weer voor de bezoekers die met de boot, de bus of auto kwamen.
Om 10 uur werd de tulpenpluk officieel geopend door schepen Philip Heylen, districtsburgemeester Carl Geeraerts en districtsschepen Marcel Bartholomeeussen. Zij kregen de eer de eerste tulpen te plukken. Van bij aanvang stond er al veel volk aan te schuiven. Iedere bezoeker mocht gratis tien tulpen plukken.  Het boeketje kon je mee naar huis nemen, of verwerken tot een bloemstukje in de knutselhoek.
Dit jaar stonden de verschillende kleuren van de tulpen en de betekenis van de kleur centraal op de tulpenpluk. Zo stond o.a. oranje voor enthousiasme, rood voor liefde,  rose voor geluk, geel voor vrolijkheid,  paars voor waardigheid en wit voor puurheid en eenvoud.
Naast de tulpenpluk werden er nog tal van animaties georganiseerd. De kleinsten konden zich uitleven in een kinderdorp met een strokasteel, schommelbootjes en een grote zandbak. Op de picknickweide en de lentebar, compleet met hangmatten en ligstoelen, kon je de hele dag genieten van muziek. De ganzenfanfare paradeerde met een resem ganzen.
Voor diegene die liever actief was, stond er een petanquebaan en een kubbsweide opgesteld. Met een gids van Natuurpunt kon je een uurtje door het natuurgebied “Opstalvallei” wandelen. Voelde je je geroepen om de kleurenpracht van de weide te schilderen, dan kon je terecht in het schildersatelier.
De derde editie van de tulpenpluk, waarvoor een nieuw logo werd ontworpen, werd in de wijde omgeving aangekondigd, tot zelfs over de Nederlandse grens. De promotiecampagne was een succes want meer dan 15.000 bezoekers, kwamen naar het polderdorp Berendrecht afgezakt.  De weide was bij het afsluiten  bijna kaal geplukt.
Districtsschepen Marcel Bartholomeeussen, die in 2012  n.a.v. de 450-jarige herdenking van de eerste tulpen in Antwerpen, tezamen met het district, de stad Antwerpen en het Gemeentelijk Havenbedrijf,  het initiatief  van de tulpenpluk  nam, mag terecht fier zijn op dit familiaal evenement.

 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *