Dubbel Kape-goud op Belgische Kampioenschappen

Tijdens het “Belgisch Kampioenschap Juniors en Beloften” in Vilvoorde, haalde Stef Vanhaeren voor atletiekclub KAPE op de 400 m bij de juniors-heren een nieuwe Belgische titel naar Kapellen. Laura Bonte zorgde voor een toetje met brons op de 400 m bij de beloften-dames. Eerder had Renée Eykens op het “Belgisch Kampioenschap voor Cadetten en Scholieren” in Moeskroen – op de voor haar wat ongewone afstand van de 1500 m – eveneens de gouden medaille en de Belgische titel bij de cadetten-meisjes in de wacht gesleept.
Het “Belgisch Kampioenschap Juniors en Beloften” werd dit jaar betwist in Vilvoorde. KAPE trok met drie atleten naar de piste van de “Drie Fonteinen”. Bij de juniors-heren koos Stef Vanhaeren ditmaal – na een sterk nationaal en internationaal seizoen – voor de 400 m zonder horden. In een tijd van 47”52 werd hij winnaar op de baanronde en voegde hij een nieuwe Belgische kampioenstitel aan zijn collectie toe. Bij de juniors-dames werd Saraya Richter met 10 m 97 knap 6de bij het kogelstoten.  Laura Bonte koos bij de beloften-dames eveneens voor de 400 m en met een nieuwe persoonlijke besttijd van 57”77 leverde haar dat een bronzen medaille op. Een bekroning van een erg sterk seizoen op verschillende loopnummers.
Eerder trokken de cadetten en –scholieren van de Kapelse club naar de knappe piste van Moeskroen. JS Mouscron organiseerde met dit Belgisch kampioenschap voor het eerst een nationale titelstrijd. Het atletiekcomplex van Futurosport behoort tot het beste van wat er in ons land voorhanden is. De blauwrode piste telt 8 banen rondom en 9 in de rechte lijn. Drie cadetten-meisjes hadden de selecties voor dit kampioenschap gehaald. Met een tijd van 50”12 werd Merel Folens 6de in haar reeks van de 300 m horden. In de 1500 m startte een KAPE-duo : Renée Eykens had haar traditionele 800 m geruild voor de wat langere afstand. En ook dat werd een voltreffer. In een tijd van 4’36”18 werd ze ook op deze afstand Belgisch kampioene. Jolien Denis finishte met een tijd van 5’18”78 als 11de. Bij de jongens startte Pieter Van Hooydonck bij het speerwerpen. Met 39 m 67 werd hij 14de.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *