Dubbel Kape-goud op Belgische kampioenschappen

Tijdens het “Belgisch Kampioenschap Juniors en Beloften” in Moeskroen, haalde Stef Vanhaeren voor atletiekclub KAPE op de 400 m bij de beloften-heren een nieuwe Belgische titel naar Kapellen. Eerder had Renée Eykens op het “Belgisch Kampioenschap voor Cadetten en Scholieren” in Oordegem op de 800 m eveneens de gouden medaille en de Belgische titel bij de scholieren-meisjes in de wacht gesleept.

Het “Belgisch Kampioenschap Juniors en Beloften” werd dit jaar betwist op het atletiekcomplex van Futurosport in Moeskroen. KAPE trok met drie beloften naar dit kampioenschap. Bij de heren startte Stef Vanhaeren op de 400 m. In een tijd van 47”54 werd hij winnaar op de baanronde en voegde hij een nieuwe Belgische kampioenstitel aan zijn collectie toe. Broer Bram Vanhaeren werd op hetzelfde nummer 4de in een tijd van 49”73. Bij de dames ging Saraya Richter voor een dubbel. Met 10 m 36 werd ze knap 5de bij het kogelstoten en met 32 m 24 7de bij het discuswerpen.

Eerder trokken de cadetten en scholieren van de Kapelse club naar de BLOSO-piste van Oordegem. Drie meisjes hadden de selecties voor dit kampioenschap gehaald, 2 bij de cadetten en 1 bij de scholieren. Met een tijd van 13”04 finishte Emma Van Laer bij de cadetten als 4de in haar reeks. Jolien Denis koos voor het langere werk. Op de 1500 m ging ze door het elektronisch oog met een tijd van 5’08”17. Renée Eykens koos bij de scholieren voor haar traditionele 800 m en dat werd opnieuw een voltreffer. In een tijd van 2’09”71 werd ze op deze afstand opnieuw Belgisch kampioene.

Bij de jongens haalden 3 cadetten en 2 scholieren de minimumeisen voor dit Belgisch Kampioenschap. Bij de cadetten klokte Jeroen Gommers 12”12 op de 100 m en haalde 5 m 62 bij het verspringen. Jordi Van den Eynden kwam uit op de 2 hordenummers. Op de 100 m horden was 16”25 zijn eindtijd, op de 300 m horden finishte hij in 49”21. Jochem Vermeulen startte in de 800 m en kwam uit op een tijd van 2’10”52 als 6de. Pieter Van Hooydonck wierp bij het speerwerpen voor scholieren de speer 41 m 43 m, goed voor een 10de plaats. Jordy Van Boven nam de 400 m horden voor zijn rekening. Met 61”83 werd hij 4de in zijn reeks.

podiumfoto van Stef Vanhaeren op het “Belgisch Kampioenschap Juniors en Beloften” in Moeskroen.