Drugsbeleid in de districtsraad

Raadslid Nathalie Aertssen (PRO2040) kaartte in de districtsraad, van maandag 25 februari het probleem van het drugsbeleid aan. “Recent worden volgens meldingen van betrokken buurtbewoners bij de politie, verschillende plekken in onze dorpen geconfronteerd met het openlijk dealen van drugs”, zei ze. “Zo zou er in de Zandvlietse Dorpsstraat te Zandvliet en in Berendrecht op de parking aan de molen (tussen 01 u en 4 u. ’s nachts) regelmatig drugshandel opgemerkt worden, met name door Nederlandse of Poolse wagens.” Zij stelde voor om politiemensen uit te nodigen op een raadscommissie betreffende cijfers en aanpak van de trafiek in onze dorpen. Zij stelde ook voor om de Nederlandse wethouders en burgemeesters van de buurgemeenten uit te nodigen. Burgemeester Geeraerts zei dat hij nog dezelfde morgen contact had opgenomen maar dat een grensoverschrijdende actie moeilijk ligt.
Inhaalverbod op A12
Raadslid Carina Stark (N-VA) hield een pleidooi over het inhaalverbod voor vrachtwagens. Dit werd volgens haar op de A12 aangepast op het gedeelte van Ekeren tot het knooppunt Stabroek/Tijsmanstunnel. Daar geldt nu een inhaalverbod van 5 tot 20 u. Van Stabroek tot de Nederlandse grens mogen vrachtwagens inhalen tussen 10 en 15 u.”, stelt zij vast. “De huidige situatie waarbij vrachtwagens tot aan Stabroek overdag niet mogen inhalen en ter hoogte van Zandvliet en Berendrecht wel, werkt onduidelijkheid in de hand. Van handhaving is trouwens bijzonder weinig te merken”, aldus nog Carine. Zij stelt voor dat burgemeester Geeraerts, afgevaardigde in de Vervoersregio en mobiliteitsschepen Suykerbuyk aan de overheid zouden vragen om een eenvormig inhaalverbod voor vrachtwagens door te voeren op het ganse traject tussen 5 en 20 u.
Gedenkplaat voor echte bevrijders in Berendrecht

Berendrecht bezit aan de gevel van het huis aan de Sint-Jan Baptiststraat 1 een gedenkplaat. Die werd door het vroegere gemeentebestuur aangebracht voor twee gesneuvelden bij de bevrijding van Berendrecht op 5 oktober. Antwerpen werd daarentegen al op 4 september bevrijd. Pierre Cols (27 augustus 1923) en Henri Deckers (7 januari 1924) waren twee studenten. Zij gingen als vrijwilligers mee met het Canadese leger. De herinneringsplaat bevindt zich op de plaats waar zij doodgeschoten werden. Vroeger werden bij de gedenkplaat bloemen gelegd op Elf November. Nu is dat niet meer. De echte bevrijders zijn vergeten.
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder