Drie keer kiekenrijden bij de Kievitjes

De oud-leiding reed op zaterdag 11 maart

De groep jongeren van 12 tot 18 jaren reden zondag 12 maart

de jongsten, van 6 tot 12 jaar, reden ook op zondag

Door Chirogroep Kievitjes werd zaterdag 11 maart het kiekenrijden ingericht op haar terrein in de Keyserhoeve te Zandvliet. Er waren 19 deelnemers bij de oud-leiders. Die maakten vooraf een toer door het dorp en haalden uittredend koning Simon Gigase uit. Die trakteerde hen met bier, jenever, frisdrank en knakworst. De strijd onder de galg begon even na drie. Hij duurde tot kwart na vijf. Aan de micro stond het onafscheidelijke duo Niels Jongenelen en Arne Geladi. De galg werd bediend door Seppe Merveille. Na het trekken werd de nieuwe koning Filip Lamiroy gevierd in verschillende cafés en in taveerne De Leeuw van Vlaanderen op de Hoek. Een stoet van bijna veertig leden trok nog zeer laat door het dorp.
Zondag 12 maart was het de beurt aan de jongeren en de kinderen. Seppe Merveille en zijn ploeg hadden al voor 13 uur de galg en de rest van de infrastructuur klaargezet. Na het uithalen van koningin Brit Vingerhoets (die trakteerde met hotdogs) werd het spel gestart met 14 deelnemers. Rond 14.30 uur besloot de snijmeester de laatste mazen te knippen, zodat er op de blote nek van het kieken kon gereden worden. Het was Marco Vermeylen (14 j) die de kiekenkop triomfantelijk in de hoogte stak.
Om kwart  voor vier  traden 30 deelnemers, tussen 6 en 12 jaar,   voor het kinderrijden aan. Nadat zij eerst hun volgnummer hadden geloot werden zij  door uittredend koning Niels getrakteerd op frieten met een curryworst en zelfgebakken wafeltjes. Daarna kon de strijd beginnen. Snijmeester Seppe  sneed op kunstige wijze geregeld de mazen van het net door. Toen de kiekenskop bloot kwam te liggen was het voor Wout De Bel  (10 j) een koud kunstje om het kopje te plukken. Myro Averens kreeg de prijs voor mooiste kiekenrijder en kreeg een snoeptaart.  Nadien werden de kippen nog per opbod verkocht.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder